(INTERVJU) Mladen Delin: Nisem si mogel predstavljati, da bodo ljudje zaradi Arsane prilagajali dopuste

Tjaša Gajšek Tjaša Gajšek
31.08.2024 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Občinstvo na Ptuju je zelo srčno, toplo in takoj pokaže svoja čustva, kar glasbenik čuti. Včasih se pošalim, da aplavz na nekem drugem festivalu ni enak kot aplavz na Ptuju."
"Občinstvo na Ptuju je zelo srčno, toplo in takoj pokaže svoja čustva, kar glasbenik čuti. Včasih se pošalim, da aplavz na nekem drugem festivalu ni enak kot aplavz na Ptuju."
Črtomir Groznik
V nadaljevanju preberite:

Danes zvečer se na Ptuju z nastopom Nine Pušlar končuje festival Arsana. Bil je najdaljši doslej, za naslednje leto pa Mladen Delin, umetniški vodja in direktor festivala, napoveduje, da bo trajal še dlje, do septembra. Po festivalskem poletju smo z Delinom strnili letošnje vtise. 

- "Pred epidemijo je na naš naslov prispelo okrog 150 ponudb večinoma slovenskih glasbenikov in nekaj iz tujine, recimo Avstrije, Nemčije. Po epidemiji pa je povpraševanje eskaliralo. Prejmemo med 1500 in 1800 ponudbami glasbenikov, menedžerjev, agentov iz večine evropskih držav, ZDA, Bollywooda, Afrike," razlaga Delin in dodaja, da vsem ponudbam ne morejo slediti. 

- Da se vsak evro, vložen v kulturni turizem, povrne sedemkrat, so ga naučili organizatorji Lenta v 90-ih. Brez Lenta ne bi bilo Arsane, pravi danes. O kulturnem turizmu na Ptuju pa: "Če pogledamo konkretno, to pomeni, da nekdo, ki pride v mesto na koncert, plača parkirnino, nato v mestu spije pijačo, poje večerjo. Nimamo več obiskovalcev, ki bi prišli samo na dogodek in nazaj domov. Nekateri turisti so tukaj več dni, prespijo, hodijo v trgovino, obiskujejo muzeje."

- Delin pa tudi o podpori Mestne občine Ptuj in ministrstva za kulturo, kjer "že dve leti nisem bil na sestanku", lepoti ptujskih prizorišč, aplavzih in načrtih za prihodnji festival, ki ga snujejo že od maja. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta