V novem vrtcu bodo imeli otroci tudi sadovnjak

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
25.08.2019 06:02

Septembra odpre vrata novi vrtec v Ozki ulici v Slovenski Bistrici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi vrtec v Ozki ulici je pripravljen za izobraževalni proces.
Tomaž Ajd

Z novim šolskim letom bo vrata odprl novi vrtec v Ozki ulici v Slovenski Bistrici. Objekt so zgradili v dogovorjenem roku in ima pridobljeno uporabno dovoljenje. Pred tem bodo v petek, 30. avgusta, pripravili dan odprtih vrat. Starši si bodo prostore vrtca lahko ogledali od 10. do 16. ure.
Nova enota Vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica bo sprejela do 50 otrok, večinoma prvega starostnega obdobja. Gre za veliko pridobitev za otroke, starše in zaposlene. Otroci so namreč do zdaj bivali v manj primernih prostorih v blokovskem naselju. V novo stavbo bodo preselili zaposlene in otroke iz enote Čebelica v Tomšičevi ulici. Enoti bodo priključili tudi obstoječa oddelka v Ozki ulici. Vrtec, ki je velik 792 kvadratnih metrov, obsega tri igralnice, večnamenski večji prostor, kabinet in prostore za individualno delo z otroki, razdelilno kuhinjo in garderobo.
"Vrtec je v okolje umeščen tako, da se je ohranilo čim več zelenih in igralnih površin. Iz vsake igralnice je omogočen neposreden izhod na pokrito teraso in naprej na zelene površine. Velike steklene površine oken omogočajo pogled v zunanje okolje, kar je za razvoj in dobro počutje otrok nadvse pomembno. Neprecenljiva vrednost sta skupni prostor za druženje in že zasajen sadovnjak, ki bo otrokom predstavljal učni kotiček. Otroci bodo lahko okušali različne vrste sadja neposredno z drevesa, kar je redkost. Prav tako jim bo neposredno okolje - bistriški grad, grajski park, grajski zidovi in grajsko dvorišče - omogočalo spoznavati kulturno dediščino," pravi Stanislava Stegne, ravnateljica Vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica. Naložba je vredna 1,12 milijona evrov, denar so v celoti zagotovili v občinskem proračunu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta