Ni za šibke želodce: Nicolas Cage razkril, kaj je bila najbolj ogabna stvar, ki jo je moral narediti v filmu

D.Ži
20.04.2023 10:42

Včasih nas filmski ustvarjalci potegnejo za nos, včasih pa morajo igralci pred kamerami tudi zares početi reči, ki jih sicer nikakor ne bi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Igralec Nicolas Cage se je spomnil precej grdega prizora z enega od snemanj v svoji dolgi filmski karieri. V spomin si je priklical, kako je nekoč jedel žive ščurke v kultnem filmu Poljub vampirja iz leta 1988.

"O ja, jedel sem jih dvakrat, ker si je režiser zame to zamislil kot potegavščino," je Cage povedal igralskemu kolegu Nicholasu Houltu o nenavadni izkušnji. Vprašali so ga, ali je soigralcu svetoval glede uživanja žuželk v novem filmu Renfield, v katerem oba nastopata.

Profimedia

"Nisem tisti, ki bi dajal nasvete, a Hoult je pojedel koloradskega hrošča, žuželko," je dejal, na kar je Hoult odvrnil: "Mislim, da je ščurek hujši od koloradskega hrošča."

Houltov lik Renfield jé hrošče, da bi pridobil nadčloveške moči, in čeprav so bojda bili karamelnega okusa, Cage pravi, da je zanj misel na kulinarično izkušnjo s koloradskim hroščem precej strašljiva.

"Je pa pojedel pravega koloradskega hrošča, kar je zame grozljivo. Tudi sam sem nekoč jedel ščurke. Tega ne bom nikoli več naredil. Žal mi je, da sem sploh kdaj," je rekel v smehu. Hoult je dodal, da so bili hroščki, ki jih je jedel za film, "pravzaprav zelo okusni" zaradi različnih dodanih okusov, ki so mu pomagali, da jih je lažje pogoltnil.

Kljub očitnemu strahu, povezanem z uživanjem žuželk, je Cage opozoril, da bi prehrana, usmerjena v žuželke, "lahko rešila svetovno lakoto."

Profimedia

"Če bi se lahko znebili svojega strahu, svoje fobije pred uživanjem žuželk, bi se lahko znebili svetovne lakote," je povedal za Yahoo!.

Profimedia

Poljub vampirja spremlja Cagea kot literarnega agenta, ki se zaljubi v vampirko (Jennifer Beals). V enem od prizorov vidimo, kako se njegov lik pogovarja sam s seboj in na koncu poje ščurka, ki ga najde v kuhinji. Igralec je pozneje povedal, da je na režiserjevo zahtevo posnel dve različici prizora in tako pojedel dva hrošča, čeprav je režiser na koncu uporabil le Cageov prvi poskus.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta