Po Sloveniji: Sprostite se v edinstveni vodi, uživajte ob edinstvenem vinu

NR
09.07.2020 06:00

V Pomurju so tri edinstvene vrste termalnih voda na svetu – črna, mineralna in parafinska, ki poskrbijo za popolno sprostitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mlin na Muri
Www.slovenia.info

Prostrane ravnice panonskega sveta vabijo obiskovalce, da si pri njih naberejo novih moči. Vrelci termalnih in mineralnih voda so kot izviri dobrega počutja, pri katerih lahko pijete in se v njih osvežite. Občutite blagodejne učinke črne termo-mineralne vode v Moravskih Toplicah. V Termah Lendava vam do dobrega počutja pomagata zelena parafinska zdravilna voda in energetsko polna narava. Imunski sistem vam okrepi mineralna voda v Zdravilišču Radenci. Termalnih užitkov boste deležni tudi v Termah Vivat, Biotermah Mala Nedelja ali v Banovcih. Energijo pa vam da tudi voda, ki izvira poleg kapelice sv. Vida pri Bukovniškem jezeru,, svetujejo na spletnih straneh Slovenske turistične organizacije. Okoliški gozd skriva 26 točk z izviri blagodejne in zdravilne energije. Zdravilne točke najdete tudi v Razkrižju. Tu lahko spoznate življenje naših prednikov v avtentični prazgodovinski naselbini na Šafarskem. Sledove preteklosti razkrivajo tudi gradovi: Grad na Goričkem, lendavski grad z razstavami del svetovno znanih umetnikov, grad v Murski Soboti, v katerem je na ogled zgodovina Pomurja, po sobanah negovskega gradu pa vas bo popeljala zaljubljena popotnica Apolonija. Delo našega velikega arhitekta Jožeta Plečnika lahko občudujete v cerkvi v Bogojini. Najlepši razgled po pokrajini na skrajnem severovzhodu države pa se ponuja z vrha stolpa Vinarium v bližini Lendave.

Plečnikova cerkev v Bogojini
Www.slovenia.info

Med prostranimi polji in na vinorodnih gričih

Če želite doživeti utrip podeželja, se lahko udeležite katere od številnih rokodelskih delavnic, zavrtite vreteno in si iz gline izdelate svoj lonček v lončarskih delavnicah v Filovcih, v Veržeju ali v Ljutomeru. Pridružite se domačinom pri ustvarjanju izdelkov iz ličja in šibja. Obiščite turistične kmetije in okusite dobrote, ki jih daje pomurska zemlja. Veliko teh krajev je dosegljivih tudi s kolesom, saj je v Pomurju več kot 600 kilometrov označenih kolesarskih poti, ki so večinoma speljane po ravnini med prostranimi polji. Če želite malo krepkeje pognati pedale, pa se odpravite na avanturo od sončnih, z vinogradi obraslih hribov Jeruzalema do zidanic v Lendavskih goricah ali turističnih kmetij na Goričkem. Kdor se raje zavihti v udobnejše sedlo, si lahko ravnice, razgibane vinske gorice in prostrane gozdove ogleda tudi s konjskega hrbta. Če konje raje občudujete z razdalje, se pustite zapeljati z udobno kočijo ali pa pustite, da vas prevzamejo temperamentni kasači na konjskih dirkah v Ljutomeru, kjer lahko obiščete Muzej ljutomerskega kasača.

Vinogradi v Jeruzalemu
Www.slovenia.info

Energija ob jezeru

Tudi za mlade in mlade po srcu se bo našlo marsikaj zanimivega. Doživite izbruh vulkana, ki je bruhal na območju Goričkega pred tremi milijoni let. Podajte se na pustolovščino pod zemljo in potujte v zemljino preteklost. Spoznajte geološke procese, ki so oblikovali zemljino površje. Na svojevrstni pustolovščini vas bosta spremljala krtek Oli in čarovnica Eza, ki si želi priti do dragocenih kristalov olivina, minerala, ki ga je na goričanska tla izbruhal vulkan. Če radi preizkušate svoje sposobnosti, pa se podajte na adrenalinsko doživetje med vrhovi dreves v Pustolovskem parku ob Bukovniškem jezeru. Izkusite pet različnih poti oziroma 58 elementov.

Grad na Goričkem
Www.slovenia.info

Ob Muri in na njej

Romantiki boste v Pomurju našli nekaj zase v neokrnjeni naravi ob reki Muri. Obiščite Otok ljubezni, ki ga je skozi čas oblikovala reka, po legendi pa se na njem srečujejo zaljubljenci. Na otoku je tudi privez za rafte za vse, ki želite malo “razburkati” romantiko na Murinih brzicah. Če imate radi eksotiko, pa se lahko odpravite še v “džunglo”. Sprehodite se skozi Tropski vrt v Dobrovniku z več kot 900 eksotičnimi rastlinami.
Vstopite skozi Vrata v Pomurje in pustite, da vam po žilah zavalovijo gladina Mure, mehkoba žitnih polj in zlata kaplja rujnega.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta