(FOTO) Rekord: V bližini Celja ulovil soma, velikega nekaj manj kot tri metre

A.L.
14.10.2022 10:32

Ribič Robert Brezlan, član Ribiške družine Celje, ki je soma potegnil na suho, je za Štajerski val povedal, da je bila riba težka okoli 100 kilogramov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V teh dneh je po družbenih omrežjih zaokrožila fotografija soma orjaka, ki naj bi bil rekordnih mer. V Ribiški družini Voglajna, ki skrbi za Slivniško jezero, kjer so soma ujeli, so ugotovili, da ta meri kar 264 centimetrov. Kot besede Ribiške družine Voglajna povzema Štajerski val, gre zagotovo za rekord Slivniškega jezera, verjetno pa tudi v državi.

Ribič Robert Brezlan, član Ribiške družine Celje, ki je soma potegnil na suho, je za Štajerski val povedal, da je bila riba težka okoli 100 kilogramov.

🐟 Slivniško jezero je, kot kaže, dalo državnega rekorderja. Čestitke ribičema.

Objavil/a KS Gorica pri Slivnici dne Torek, 11. oktober 2022

Še posebej v poletnih mesecih so jezera priljubljena kopalna točka, a po tovrstnih ulovih morda marsikdo pomisli, da tja nikoli več ne bi stopil. A kot je za Štajerski val povedal Brezlan, ljudi ne rabi biti strah, saj se ribe plavalcem umaknejo in jim nikakor niso nevarne. Na vprašanje, ali misli, da v Slivniškem jezeru plava še kak večji som, pa odgovarja: "Ne da mislim, vem." Največji naj bi bil velik okoli 2,80 metra. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta