(VIDEO) Kako neumno! Turiste na eni najnevarnejših plaž skoraj odnesel smrtonosni val, a snemali so se naprej

D.Ži
28.11.2023 11:35

Zloglasna, a izjemno lepa plaža v islandskem Viku ima zelo mračno zgodovino, malo je manjkalo, pa bi na njej prišlo do nove tragedije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Črni pesek plaže Reynisfjara in ostre čeri okoli nje magično privlačijo turiste. 
Profimedia

Plaža Reynisfjara v Viku na Islandiji je bila letos izbrana za najlepšo v Evropi in je znana po črnem pesku, ki ga je ustvarila lava ob izlitju v ocean. Zaradi nevarnih razmer, visokih valov severnega Atlantika in močnih morskih tokov kopanje na njej ni dovoljeno, a to skupini turistov ni preprečilo, da se ne bi približali oceanu, kar so kmalu obžalovali.

V viralnem videu, ki kroži po družbenih omrežjih, je moč videti moškega in žensko, ki dvigujeta roke s hrbtom obrnjena proti kameri, da bi ju lahko nekdo iz druščine fotografiral za spomin, a že v naslednjem trenutku ju je val vrgel v morje.

@kelseystarlight This is what happens when you’re a cocky tourist and don’t listen the rules 😂 whyyyy are people like this?! Black Sand Beach is Icelands Most Dangerous Beaches (and one of the most dangerous beaches in the world) due to “sneaker waves” that look calm and small, but are in fact so powerful, they drag people out to the ocean and people have died here.  The number 1 rule at this beach is: “Never turn your back on the waves” and to not go where you can’t see orher footprints.  Some people will do anything for a video/photo. 💀 #iceland #blacksandbeach #blacksandbeachiceland #blacksand #reynisfjara #reynisfjarablacksandbeach #blackbeach #icelandbucketlist #thingstodoiniceland #icelandtravel #icelandadventure #icelandvolcanoeruption #icelandblacksandbeach #icelandtravel ♬ original sound - Kelsey

Moški se je uspel dvigniti na noge in je hitro stekel zagrabiti žensko, da je val ne bi odnesel, številni so opazili, da ju je fant kljub temu, da sta bila v morju, še naprej snemal, a hkrati tudi sam bežal pred valom.

Na srečo je vse minilo brez tragičnih posledic, posnetek pa je postal viralna senzacija na TikToku, zbral je že več kot 8,7 milijona ogledov in pol milijona všečkov.

Plaža Reynisfjara je idealna scenografija za instagramovske fotografije, a je smrtno nevarna.
Profimedia

"To se zgodi, ko predrzni turisti ne upoštevajo pravil," se glasi opis videa.

Ta nenavadna plaža ima precej zloveščo zgodovino. Mnogi turisti so namreč tukaj izgubili življenje, ko so poskušali narediti popolno fotografijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta