Avgusta združeni Nova KBM in SKB: Kako kaže z iskanjem naslednika Johna Denhofa in katere poslovalnice bodo zaprli?

Srečko Klapš Srečko Klapš
12.06.2024 12:22
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sedež združene OTP banke bo v Ljubljani, sprva na Slovenski cesti 58, nato pa v novem poslovnem centru Emonika, ki ga gradijo Madžari. 
Foto: Robert Balen

SKB banka, ki jo vodi Anita Stojčevska, na svoji spletni strani objavlja, da se bosta SKB in Nova KBM predvidoma 22. avgusta združili in preimenovali v OTP banko. Ob čemer dodajajo, da se bo pravna združitev na ta datum izvedla le, če bodo do takrat izpolnjeni vsi zahtevani pogoji. "Združena banka se bo po združitvi preimenovala v OTP banko d.d. Prepoznali jo boste po novem logotipu, ki ga bomo uvajali na bančnih stičnih točkah." Z združitvijo obeh bank bodo vse blagovne znamke v lasti SKB prešle v OTP banko. Do zamenjave logotipa SKB banke z novim logotipom bo prihajalo postopoma, zato bo določeno obdobje po združitvi ponekod še vedno v uporabi logotip SKB banke, še pojasnjujejo. Ob čemer bodo stranke SKB banke prenesli na bančno informacijsko platformo Nove KBM, ker ima ta večje zmogljivosti. 

Sandor Csanyi, predsednik OTP banke o podvajanju bančnih poslovalnic: "Nekaj od teh, ki so najbliže ena drugi, bomo zaprli, a teh ne bo veliko."
Sašo Bizjak

Prvi mož OTP banke Sandor Csanyi je za Večer na vprašanje, kako bo združitev bank vplivala na zaposlene in stranke, odgovoril: "Za zaposlene ne bo sprememb, ti bodo ostali na dosedanjih lokacijah, torej tudi v Mariboru. Bodo pa sinergije na področju podvajanja bančnih poslovalnic. Nekaj od teh, ki so najbliže ena drugi, bomo zaprli, a teh ne bo veliko." Po združitvi bo bodoča združena OTP banka po bilančni vsoti za NLB na drugem mestu, medtem ko bo po obsegu kreditov z okoli 30-odstotnim tržnim deležem na prvem mestu. Znano je tudi, da bo sedež združene OTP banke v Ljubljani, sprva na Slovenski cesti 58, nato pa v novem poslovnem centru Emonika, ki ga gradijo Madžari. 

John Denhof konec decembra letos zaključuje mandat predsednika uprave Nove KBM in odhaja na samostojno poslovno pot.
Andrej Petelinšek

Spomnimo, da je bil za prvega moža združene banke predviden predsednik uprave Nove KBM John Denhof, ki pa se je nedavno odločil, da po izteku mandata konec decembra letos nadaljuje samostojno poslovno pot. Ta čas preko kadrovske agencije Korn Ferry teče postopek izbora novega kandidata ali kandidatke za vodenje združene OTP banke v Sloveniji, ki se neuradno še ni zaključil. V madžarski OTP banki si prizadevajo, da bi primopredaja poslov potekala še v času, ko ima Denhof mandat.

Skupina OTP je v prvem letošnjem četrtletju ustvarila 615,3 milijona evrov dobička po obdavčitvi, donos na kapital pa je znašal 22,7 odstotka. K skupnemu dobičku po obdavčitvi so članice skupine, ki poslujejo izven Madžarske, prispevale tri četrtine. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta