Božidar A. Kolerič, glasbenik, ki slika energijske slike

Jasmina Detela Jasmina Detela
17.01.2020 13:43

Ena od njegovih skladb, Zemlja Koroška, ki jo je napisal leta 1995, je v novi preobleki postala himna Mladinske iniciative za tretjo razvojno os

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Božidar A. Kolerič: "Človek lahko napreduje in se spoznava samo iz tistega, kar v resnici je, in ne iz tistega, za kar se ima."
Osebni arhiv

Božidar A. Kolerič se je dolga leta profesionalno ukvarjal z glasbo. Korošcem in širši slovenski javnosti je bil najbolj znan kot glasbeni urednik na Koroškem radiu, avtor, producent in aranžer​. Bil je član glasbene skupine Četrta dimenzija, nekatere njene skladbe, kot sta Zadnja avantura in Marjetka, počakaj do petka, so bile pravi hit. Je soavtor že ponarodele pesmi Zadnja noč - Ljubi me, ljubi. Z leti se je v njem prebudila umetniška žilica za slikanje. Preselil se je v Ljubljano in začel ustvarjati energijske slike, poimenovane BeArtAngel.
Prvi del življenja ste bili aktivni predvsem v glasbi. Kaj se je zgodilo, da ste se odločili za spremembo?
"Zgodila se je nenačrtovana preobrazba. Življenje je postalo (pre)naporno in nezdravo. Veliko noči sem preživel na koncertih, se nezdravo prehranjeval ... Na neki način je šlo za zanikanje samega sebe. Sprememba načina življenja je bila nujna. Ubral sem drugo pot, bližjo tisti, ki mi je bila najbrž namenjena že ob rojstvu."
Začeli ste ustvarjati s čopičem, kar je povsem drugo področje. Kje ste pridobili znanje, spretnosti?

Božidar A. Kolerič 
Osebni arhiv
Božidar A. Kolerič 
Osebni arhiv
Božidar A. Kolerič 
Osebni arhiv
Božidar A. Kolerič, ambasador gradnje hitre ceste
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta