Bratuškova išče zasebnega partnerja za Rusjana

Srečko Klapš Srečko Klapš
19.02.2020 19:25

Rok za oddajo ponudb za sklenitev javno-zasebnega partnerstva za obratovanje Letališča Edvarda Rusjana Maribor je 16. marec letos

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Končna oblika modela javno-zasebnega partnerstva, obseg in vsebina projekta ter obveznosti bodo opredeljeni v postopku javnega razpisa za izbiro zasebnega partnerstva, ki ga bodo objavili naknadno. 
Igor Napast

Ministrstvo za infrastrukturo, ki ga vodi Alenka Bratušek, je včeraj na svoji spletni strani objavilo javni poziv promotorjem k oddaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt dolgoročnega obratovanja Letališča Edvarda Rusjana Maribor. Na tem storitve obratovanja letališča začasno upravlja državno podjetje DRI, upravljanje investicij. Da je za omenjeno letališče v pripravi državni prostorski načrt, "ki bo podlaga za posodobitev obstoječega letališča glede na potrebe sodobnega potniškega in tovornega prometa", še pojasnjujejo na infrastrukturnem ministrstvu in pozivu prilagajo spisek 44 zemljišč v Hotinji vasi, Slivnici, Račah, Rogozi in v Orehovi vasi, med katerimi je na petih vknjižena služnost. Morebitnim partnerjem bodo še do roka za oddajo ponudb omogočili ločene oglede mariborskega letališče, kjer bodo lahko dobili dodatne informacije o projektu.
Glede na to, da v objavljenem pozivu ministrstvo za infrastrukturo morebitne partnerje vzpodbuja, "da brez omejitev predstavijo lastne predloge, za katere ocenjujejo, da so finančno, ekonomsko, tehnično in pravno optimalni", in glede na to, da je rok za oddajo ponudb do 16. marca relativno kratek, je mogoče sklepati, da zasebnega partnerja še nimajo. Je pa na ministrstvu že od lani okoli 130 strani dolga vloga za javno-zasebno partnerstvo, ki so jo oddali kitajski vlagatelji in nanjo še niso prejeli odgovora.
Objavljeni javni poziv je za infrastrukturno ministrstvo neobvezujoč, končna oblika modela javno-zasebnega partnerstva, obseg in vsebina projekta ter obveznosti partnerjev bodo opredeljeni v postopku javnega razpisa za izbiro zasebnega partnerstva, ki ga bodo objavili naknadno. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta