Celjska bolnišnica: Vindišar ostaja prvi mož medicinske stroke

Gordana Possnig Gordana Possnig
19.09.2019 21:36

Člani sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje so na seji odločali tudi o novem strokovnem direktorju in podprli edinega kandidata mag. Franca Vindišarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mag. Franci Vindišar je novi-stari strokovni direktor celjske bolnišnice
Gordana Possnig

Tretji mandat bo mag. Franci Vindišar kot strokovni direktor vodil celjsko bolnišnico, njegov mandat se bo pričel 21. oktobra letos in bo trajal štiri leta. Na seji sveta zavoda ga je od devetih članov podprlo sedem, bil je tudi edini kandidat, ki se je prijavil na razpis za prvega strokovnega moža tretje največje bolnišnice. V svojem novem mandatu ima velike cilje, le te je predstavil članov sveta zavoda, ko je 45 minut predstavljal svoj program. Po elektronski pošti ga bo posredoval tudi vsem članom sveta zavoda. Vindišar je že pred svetom zavoda soglasno podprl tudi strokovni svet.
Ključni poudarek Vindišarjevega programa je, da se mora SBC naprej razvijati, rasti, zagotavljati celovito zdravstveno oskrbo na ustrezen, kvaliteten način in z ustrezno dostopnostjo. Ena izmed točk programa je odprtje oddelka za paliativo, da bi koronarografije do konca leta 2022 izvajali 24 ur na dan, napovedal je več dela na tržnem programu.
Ob predstavitvi je spregovoril še o vse manjšem zaposlovanju specialistov v primerjavi z drugimi kadri. Vse več zaposlitev specializantov, da se tako doseže večje število zaposlenih, pa se mu ne zdi prava pot. Pri organizaciji dela tudi predlaga, da bi se mandat posameznih predstojnikov na mandat strokovnega direktorja, vso zdravstveno dejavnost, torej tudi zdravstveno nego, ki ima zdaj svojo pomočnico direktorice, bi rad dobil neposredno pod svoje vodstvo. Sodeč po razpravi gre pričakovati, da bo o njegovih predlogih še veliko govora na sejah sveta zavoda v prihodnje.
Opozoril je na veliko prostorsko stisko v bolnišnici, največja težava je trenutno na internističnem oddelku, kjer so pacienti velikokrat kar na hodniku. Se pa bolnišnici vendarle obetajo izboljšave. Zdravstveni minister Aleš Šabeder je namreč že podpisal odločitev o izvajalcu bolnišnične novogradnje, ki je že postala pravnomočna. Direktorica bolnišnice Margareta Guček Zakošek ob tem pravi, da so pogodbo z ministrstvom uskladili v 98 odstotkih: "Smo v zadnji fazi usklajevanja, zato pričakujemo, da bo minister to podpisal, predvidevam, da tu v Celju, potem se lahko začne z gradnjo." Vrednost tega dela investicije znaša dobrih 22 milijonov evrov, skupno bo bolnišnična novogradnja stala več kot sto milijonov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta