Darko Majhenič ne bo več direktor NPU, odličitve direktorice ne komentira

dr
20.02.2019 11:34

Na razpis za novega direktorja nacionalnega preiskovalnega urada se je prijavilo pet kandidatov, v ožji izbor so prišli trije, a generalna direktorica Tatjana Bobnar ni izbrala nikogar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Kosir

Na razpisu za novega direktorja nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) naj ne bi izbrali nobenega kandidata, kar pomeni, da so se odrekli tudi trenutnemu direktorju Darku Majheniču, je poročala 24ur.com.
Na razpis za direktorja NPU, ki ga je ministrstvo za javno upravo objavilo, ko je bila Tatjana Bobnar še vršilka dolžnosti generalnega direktorja policije, se je prijavilo pet kandidatov. Poleg aktualnega direktorja še vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto na generalni policijski upravi Dušan Florjančič, višji kriminalistični inšpektor preiskovalec NPU Mitja Gregorc, namestnik predsednika komisije za preprečevanje korupcije Igor Lamberger in nekdanji analitik in krajši čas celo vodja operative pri Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) Aleš Hohnjec.
Komisija uradniškega sveta je po preveritvi, ali izpolnjujejo formalne pogoje, opravila razgovore z vsemi kandidati in kot primerne ocenila tri. Po poročanju Dnevnika so bili med njimi Majhenič, Florjančič in Lambergar. A po kriterijih generalne direktorice policije Tatjane Bobnar nihče od njih ni ustrezen za direktorja NPU. Zato bo z iskanjem ustreznega kandidata treba nadajevati. Majheniču se je petletni mandat iztekel konec lanskega leta. Z novim letom je postal vršilec dolžnosti direktorja NPU do imenovanja direktorja s polnim mandatom, a največ za šest mesecev.

Odločitve Majhenič ne komentira

Glede na to, da ga Bobnarjeva ne vidi več kot ustreznega za vodenje NPU, čeravno je mandat vodil brez večjih pretresov, smo Majheniča poklicali za komentar. "Odločitve ne bom komentiral, ker je v izključni pristojnosti direktorice. Ves mandat sem se trudil opravljati delo zakonito, strokovno in predvsem vestno in pošteno ter za ugled policije," je bilo vse, kar je povedal za Večer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta