Direktor občinskega stanovanjskega sklada vinjen za volanom, župan pričakuje odstop

STA, M.R.
16.11.2019 12:16

Direktorju koprskega stanovanjskega sklada Goranu Maleniću so policisti po poročanju Primorskih novic odvzeli vozniško dovoljenje, potem ko je alkotest pokazal, da ima v organizmu 0,58 miligrama (1,2 promila) alkohola. Koprski župan Aleš Bržan pričakuje, da bo ponudil odstop.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Goran Malenić se je v četrtek v Portorožu udeležil posveta o nepremičninskem poslovanju, ko se je vračal z večerje, pa so ga policisti ustavili pod Šmarjami. V križišču so mu pomahali z rdečo lučjo, Malenić je ustavil in opravil alkotest. Ta je pokazal, da je v Portorožu spil precej več, kot bi pred vožnjo smel, zato so mu vzeli vozniško dovoljenje, niso ga pa peljali v celico na policijsko postajo, ker je za vožnjo do doma poklical taksi, dogajanje povzema časnik.
Malenić dejanje obžaluje, Aleš Bržan pa je za Primorske novice dejal: "Tega ne moremo dopuščati, ker je takšno ravnanje nesprejemljivo. In pričakujem, da se bo zgodilo enako kot nedavno pri podžupanu. Da bo ponudil svoj odstop." Na pripombo, ali se mu ne zdi nekoliko nenavadno, da so v dobrih dveh mesecih policisti ujeli že drugega pijanega koprskega funkcionarja, pa je odvrnil, da gre očitno za težavo, ki se je je treba zavedati in aktivno reševati.
Malenićevo ravnanje se zdi nesprejemljivo tudi predsednici nadzornega sveta stanovanjskega sklada Mojci Hilj Trivić. Ko se bodo z informacijo seznanili vsi nadzorniki, bodo sprejeli stališče in oblikovali poziv direktorju, naj v zvezi s tem sprejme neko odločitev, je povedala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta