Elektro Maribor: Utrjujejo omrežje in zaposlujejo

Srečko Klapš Srečko Klapš
31.01.2019 17:05

V desetletnem naložbenem ciklusu v Elektru Maribor načrtujejo od 304 do 406 milijonov evrov investicij v kakovost oskrbe in pametna omrežja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Elektru Maribor iščejo elektromonterje, kovinarje in gradbene delavce, ki jim sprva ponujajo službo za določen čas.
Sašo Bizjak

Družba Elektro Maribor je danes predstavila oskrbo z električno energijo in naložbe v preteklem letu ter načrte za letos in prihodnjih deset let. Predsednik uprave Boris Sovič je poudaril, da so lani povečali število uporabnikov za tisoč na skupaj 218.000. Celotni odjem električne energije na območju Elektra Maribor je lani znašal 2,3 teravatne ure, kar je za 1,4 odstotka več. Število proizvodnih virov so lani povečali za 637 obratov na 2241, predvsem malih hidroelektrarn in sončnih elektrarn. Že drugo leto zapored beležijo rekordno konično moč, ki se je 2. marca ustavila pri 441 megavatih, medtem ko je bila najnižja 132-megavatna lani 2. maja ponoči. V Elektru Maribor so lani skrbeli za 16.616 kilometrov omrežja in povečevali robustnost srednje- in nizkonapetostnega omrežja. Doslej so polovico omrežja že kablirali, do konca leta pa so s sistemom naprednega merjenja opremili 167 tisoč uporabnikov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta