"Enak scenarij se bo zgodil tudi s SAB in - mogoče nekoliko kasneje - z LMŠ"

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
29.05.2019 12:42

Prvak SMC Miro Cerar se je po razpravi s člani kolegija predsednika stranke po analizi rezultatov evropskih volitev odločil, da bo stranka začela priprave na volilni in programski kongres, ki bo oktobra. O prihodnosti v prejšnjem mandatu največje stranke razmišlja politični analitik dr. Alem Maksuti z Inštituta za politični menedžment ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volitve v evropski parlament ...
Voranc Vogel

Ali lahko SMC sploh še preživi?
"Prepričan sem, da SMC ne bo preživela."
Bo s koncem tega mandata konec tudi za SMC? Gre po poti Državljanske liste, Zaresa ...?
"SMC je/bo doživela isto usodo kot Pozitivna Slovenija in Državljanska lista. Stranka je nastala kot posledica nestabilnosti v časovni dimenziji strukture strankarskega sistema. Kar pomeni, da v politični prostor ni prinesla nič novega, kar bi zadovoljilo preference dela volilnega telesa. Migracija glasov k tej stranki, predvsem od Pozitivne Slovenije, je logična posledica igre ničelne vsote, v kateri en akter mora izgubiti, da drugi pridobi (ista igra je potekala iz smeri LDS k SD in Zaresu). Enak scenarij se bo zgodil tudi s SAB in - mogoče nekoliko kasneje - z LMŠ."

DR. Alem Maksuti, portret
Robert Balen
Luka Cjuha
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta