Festival Naprej/Forward tudi letos z izstopajočimi medijskimi dosežki

Urška Polanc Urška Polanc
22.11.2018 19:09

Pomembno je, da novinarje vedno ščiti uredništvo posamezne medijske hiše.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Forward Naprej festival
Tit Košir

Že tradicionalno so drugi dan 7. novinarski festival Forward/naprej otvorili z dobrimi praksami v slovenskem novinarstvu. Marca letos so pri pomurskem regionalnem časopisu Vestnik vzpostavili spletno stran Vestnik.si. Za nespremenjeno redakcijo sicer uveljavljenega medija s kar 70 letno tradicijo je bila to velika sprememba. "Novinarji so morali iz tedenskega urnika presedlati na urni urnik," je povedala Adriana Gašpar, odgovorna urednica. "Bolj kot ažurnost predaje novic je važno, da ohraniš kredibilnost. Bralci pri nas lahko “preverijo” drugje pridobljene informacije," je povedala urednica Gašparjeva.

Novinarje ubijajo, mar ne? 

Pomembno je, da novinarje (tudi prekarne), vedno ščiti uredništvo posamezne medijske hiše, je poudaril Emil Zakonjšek in dodal, da je nasilje nad novinarji je odraz družbe, v kateri demokracija več ni v trendu. Novinarke se trikrat pogosteje kot njihovi moški kolegi soočajo s sovražnim, seksističnim, poniževalnim govorom na spletu so še izpostavili na razpravi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta