(FOTO) Dars na portalih nad avtocesto prikazuje tudi potovalni čas

Gr.G.
24.06.2020 13:20

Na slovenskih avtocestah je nameščenih več velikih spremenljivih znakov, ki omogočajo prikazovanje več informacij v osrednjem polju, kot tudi veliko manjših spremenljivih znakov, ki so postavljeni nad voznimi pasovi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prikazovalniki spremenljive prometne signalizacije
Dars

Na grafičnih prikazovalnikih spremenljive prometne signalizacije (portalih nad avtocesto) prikazuje Dars tudi potovalni čas, da se lahko vozniki pravočasno odločijo za alternativno pot, so sporočili z Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji. 
{twitter}https://twitter.com/DARS_SI/status/1275710836712013826{/twitter}
S pomočjo spremenljive prometne signalizacije med drugim obveščajo voznike o stanju na cestah, prometnih nesrečah in izrednih dogodkih (denimo zastoj na določenem avtocestnem odseku), vodijo pa jih tudi s potrebnimi ukrepi za zagotovitev boljše pretočnosti, so pojasnili. Na portalih tako svetujejo omejitev hitrosti, previdno vožnjo, nakažejo menjave pasu ali uporabo alternativnega izvoza. Z vsemi temi ukrepi omogočajo, tako Dars, da vozniki hitreje prispejo na cilj. 
Več informacij in primere uporabe spremenljive prometne signalizacije najete TUKAJ

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta