(FOTO) Več kot tisoč ljudi na shodu Proti koaliciji sovraštva, stranka SMC jim odgovarja, da ni pravi naslov za očitke

Kristina Božič
28.02.2020 16:49

Ob napovedi oblikovanja nove vladne koalicije SDS-SMC-DeSUS-NSi je skupina Brez strahu sklicala protestni shod Proti koaliciji sovraštva. Ob začetku ob 17. uri se ga je udeležilo najmanj več sto ljudi, na koncu se je nabralo več kot tisoč protestnikov. Zbrali so se pred sedežem SMC, končali pa so pred sedežem stranke DeSUS.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shod "Proti koaliciji sovraštva v Ljubljani"
Robert Balen

Malček je v očetovem naročju gledal množico več kot tisoč protestnikov in protestnic. Nad njegovo glavo je bila škatla spremenjena v transparent s preprostim sporočilom: Nočem v vojsko. Skupina Brez strahu: Proti koaliciji sovraštva je v Ljubljani organizirala protestni shod pred sedežema strank SMC in Desus.

Robert Balen
Robert Balen

SMC sporoča, da ni pravi naslov za očitke

Na Twitterju so se oglasili tudi v stranki SMC. Zapisali so, da protestnike podpirajo v njihovem prizadevanju za krepitev demokratičnih standardov, "a jih moramo spomniti, da k temu vodi samo spoštljiv in ne izključujoč dialog".
{twitter}https://twitter.com/StrankaSMC/status/1233434589630210049{/twitter}
V nadaljevanju pa so še sporočili, da je pravi naslov za očitke drugje in pojasnili: "Če ne bi bilo nepremišljenega odstopa predsednika vlade, se tudi pogovori o novi večini ne bi začeli."
{twitter}https://twitter.com/StrankaSMC/status/1233434954815721472{/twitter}
Znotraj SMC je zaenkrat le Jani Möderndorfer napovedal, da nove koalicije s SDS ne bo podprl. Junija 2018 je tedanji predsednik SMC Miro Cerar dejal, da je njegovo "stališče in stališče izvršnega odbora SMC, da se SMC ni pripravljena povezati v koalicijo z SDS". Tudi položaj predsednika državnega zbora naj ne bi mogel "spremeniti tega stališča, ki sem ga javno že večkrat ponovil", so tedaj zapisali v izjavi, objavljeni na strani SMC. Tako stranka SMC kot DeSUS sta v zadnjega pol leta dobili nova predsednika, prva Zdravka Počivalška, druga Aleksandro Pivec

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta