Je župnik med mašo navijal za županskega kandidata SDS?

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
28.11.2018 12:33

Krajani v Šentrupertu opozarjajo na sporne prakse tamkajšnjega župnika, ki pa vse očitke zanika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rene Gomolj

Ponekod po državi postaja vse bolj napeto pred drugim, odločilnim krogom županskih volitev. Tako je tudi v Šentrupertu. "Spodaj podpisani ostro obsojamo izvajanje političnih govorov in pozivanje vernikov k odločitvi volivcev na volitvah za določenega kandidata, v nedeljo 25. 11. 2018, ob jutranji maši ob 7. uri in drugi maši ob 10.30 istega dne. V drugem krogu volitev v občini Šentrupert je bil s strani župnika jasen poziv k spremembam, pri čemer je tudi potrdil, katerega kandidata podpira. Menimo, da je nedopustno, da gospod župnik javno med obredom Svete maše v cerkvi izvaja pritisk na volivce. Nadalje menimo, da je nedopustno in etično sporno, da se gospod župnik Jakob Trček politično opredeljuje. Smo verniki in vsi hodimo v cerkev zaradi vere in duhovne hrane ter tako ravnanje strogo obsojamo. To protestno pismo pošiljamo v vednost Škofiji Novo mesto, župniku Jakobu Trčku, obema kandidatoma ter medijem.“
To je vsebina pisma, ki ga je pred dnevi v Šentrupertu podpisalo več kot 20 volilcev. In za kaj gre? V prvem krogu volitev sta največ glasov zbrala kandidat stranke SDS Andrej Martin Kostelec (37 odstotkov) in zdajšnji župan Rupert Gole (32,23 odstotka), župnik Jakob Trček, ki naj bi bil tudi član stranke SDS, pa naj bi po mnenju nekaterih krajanov kar med mašo navijal za kandidata Janševe stranke.

Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta