Konec karantene za 40 nastanjenih v hotelu Paka

Rozmari Petek Rozmari Petek
03.04.2020 21:33

Tudi "karantenci" iz Postojne in Lendave so se nocoj lahko vrnili domov, izjema sta dva potnika, ki sta okužena s koronavirusom. Ta ostajata v hotelu Paka: Še pet potnikov bi lahko odšlo domov, a še nimajo kam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Po dobrem tednu dni se skoraj vsi potniki, ki so konec marca prileteli iz Madrida na Brnik, nastanjeni pa so bili v hotelu Paka, vračajo domov. Kot so sporočili iz Štaba civilne zaščite za Zahodno Štajersko, je minister za zdravje Tomaž Gantar danes pozno popoldne odredil, da se njihova karantena nadaljuje na stalnem ali začasnem prebivališču. "Dve osebi, ki sta okuženi s COVID-19, ostajata v karanteni v hotelu Paka. Osebe morajo doma še naprej spremljati svoje zdravstveno stanje. V času prestajanje karantene doma ne smejo zapustiti, za dostavo osnovnih potrebščin morajo zaprositi svojce ali prijatelje, ki jim jih morajo dostaviti pred zaprta vrata bivališča. Če nimajo te možnosti, se lahko obrnejo na civilno zaščito in lokalno skupnost," so še sporočili iz Štaba. Kot je znano, so v minulem tednu zaradi povišane temperature testirali še devet potnikov, a so bili odvzeti brisi k sreči negativni. 
Kot so danes, v soboto, dodatno pojasnili na Mestni občini Velenje, v hotelu poleg dveh, ki sta okužena, ostaja še pet oseb, ki nimajo urejenega bivanja v Sloveniji, saj so prej živele v Španiji. Glede na datum prvotno odrejene karantene so osebe, ki so nastanjene v Hotelu Paka, odhod namreč načrtovale šele 10. aprila.
Odredba sicer velja tudi za potnike, ki so bili zaradi potovanja iz kriznih držav nastanjeni v postojnskem hotelu Epic ter lendavskem Gostišču Olimpija. Ob tem so v Velenju, ki so očitno že povsem pozabili na zmedo, ki so jo z ogorčenim pismom predsedniku vlade v javnosti povzročili na dan, ko so prvi potniki iz Španije prispeli v Velenje, dodali, da verjamejo, da bodo potniki Velenje ohranili v lepem spominu. Potem, ko je minil prvi šok, ki je bil posledica predvsem neinformiranosti, so za nastanjene lepo poskrbeli. Med drugim so se nanje spomnili tudi nekateri domačini, ki so jim pod okni priredili mini koncert. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta