(KORONAČAS IN IZPITI) ​Sto študentov hkrati opravljalo izpit na daljavo

DR
17.04.2020 22:19

Te dni je 120 študentov zdravstvene nege na Alma Mater Europaea pisalo prvi množični izpit na daljavo v Sloveniji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Študenti slovenskih univerz predavanjem sledijo na daljavo, izpitov z večjo skupino študentov pa večina univerz še ne izvaja. Na visokošolski ustanovi Alma Mater Europea so skupinski izpit na daljavo že izvedli. "Sledili smo varnostnim standardom, ki jih najboljše univerze pri sprejemnih izpitih na daljavo uporabljajo že leta," pravi Marko Bencak, vodja informacijskega oddelka Alma Mater. "Goljufanje je praktično nemogoče. Vsak študent prejme drugo kombinacijo vprašanj z večje baze vprašanj, čas, čas pri vsakem vprašanju je omejen, vračanje na prejšnje vprašanje ni mogoče. Študenta program ves čas slikovno in zvočno snema."
"Zdravstvenih delavcev v državi primanjkuje, v času epidemije še toliko bolj. Če študenti snov znajo, želimo, da znanje pokažejo, da se bodo čim prej vključili v delo v bolnišnicah," je dodal Edvard Jakšič, vodja študija zdravstvene nege. Študenti so s prvim izpitom na daljavo zadovoljni, so sporočili samostojne visokošolske institucije, ustanovljene leta 2008 s sedežem v Mariboru in študijskimi centri v Ljubljani, Murski Soboti in Kopru.

Arhiv Večera
Barbara Toplak 
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta