Koronavirus: Prešli prvi stresni test

Andreja Kutin Lednik
03.04.2020 18:45

Krivulja okuženih v Sloveniji se v primerjavi z večjimi žarišči na svetu drži razmeroma nizko in prvi stresni test je zdravstvo, ta hip ključni sistem države, prestalo razmeroma dobro

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Še pred dvema mesecema se je zdelo kot nočna mora z drugega konca oble, oddaljenih mest, nagnetenih z ljudmi. Iz udobnih evropskih foteljev smo spremljali novice in razmišljali o tem, kako sta naš zdravstveni sistem in način življenja nasploh popolnoma drugačna. Nihče razen redkih si ni bil sposoben predstavljati, da bi se lahko pojavilo pri nas. Streznitveni trenutek za Evropo in Slovenijo se je zgodil 22. februarja. Italija je pričela zapirati mesta, nekateri sosedje z vzhoda pa so kljub temu skočili na hiter spust po smučinah. Četrtega marca smo odkrili prvi primer okužbe z novim koronavirusom pri nas, država je 12. marca razglasila epidemijo. Po prvih vnesenih primerih iz tujine se je namreč virus pričel uspešno širiti tudi pri nas. Za analize je še prezgodaj, noben sistem ni in ni mogel biti pripravljen na takšen scenarij, a sedanje številke so za zdaj spodbudne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta