Levica: Jutro se je slabo začelo

DR
12.09.2019 08:52

Usklajevanja o ukinitvi oziroma prenosu dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja med Levico in vladno koalicijo prestavljeno na jutri

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novinarska konferenca poslanske skupine Levica, na kateri sta poslanca Luka Mesec in Miha Kordiš predstavila zakonsko rešitev za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja s prenosom v obvezno zavarovanje.
Robert Balen

"Jutro se je slabo začelo", so sporočili iz zunajvladne partnerice Levica. Sporočilo se nanaša na napoved, da bi se danes morala nadaljevati pogajanja stranke Luke Mesca in vladnega peterčka o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja oziroma njegovem prenosu v obvezno. In kaj je razlog za premik? Kot pravijo v Levici "nepravočasno pošiljanje gradiva ministrstva za zdravje za usklajevanje".
Šele jutri je torej pričakovati pogovore na osnovi prvih izračunov javnofinančnih učinkov zakonskega predloga Levice, ki so jih pripravili pristojni resorji, tudi ministrstvi za finance in za zdravje. Kot je pisala Slovenska tiskovna agencija, so na ministrstvu za zdravje so na operativni ravni oblikovali delovno skupino za preučitev predloga Levice za prenos dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v obvezno. Glavni namen skupine, v kateri so tudi predstavniki Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije ter predstavniki ministrstva za finance, je po navedbah ministrstva za zdravje preveritev javnofinančnih učinkov predloga zakona in finančna vzdržnost predlaganih sprememb. Na ministrstvu za finance so pojasnili, da sodelujejo s pripravo izračunov z davčnega vidika predloga zakona.

Usklajevalni sestanek koalicije in Levice o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja 
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta