Madžarska OTP banka postala lastnica SKB banke in jo obarvala zeleno

Srečko Klapš Srečko Klapš
13.12.2019 18:07

OTP banka je zaključila prevzem SKB banke in družb SKB Leasing in SKB Leasing Select. Pod Madžari bo banko vodila Anita Stojčevska

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sandorju Csanyiu je uspel prevzem SKB banke v Sloveniji
Laszlo Balogh

OTP banka iz Budimpešte je danes kupila 99,73-odstotni delež SKB banke in 100-odstotna deleža družb SKB Leasing in SKB Leasing Select, ki so bili do sedaj v lasti francoske Skupine Societe Generale.
SKB banko bosta vodili slovenski menedžerki Anita Stojčevska na mestu novo imenovane glavne izvršne direktorice in Vojka Ravbar, ki ostaja namestnica glavne izvršne direktorice. Zsolt Barna, generalni namestnik glavnega izvršnega direktorja OTP banke, je ob prevzemu lastništva poudaril: "SKB odlikujejo sodobni načini poslovanja. Naš glavni strateški cilj za prihodnja leta je zagotoviti nemoteno in hitro integracijo Skupine SKB s Skupino OTP ter ohraniti učinkovito delovanje SKB banke. Poleg tega bo vstop OTP banke na slovenski trg okrepil dobre slovensko-madžarske gospodarske odnose." Anita Stojčevska pa je dodala: "Novo lastništvo ponuja nove priložnosti za razvoj in rast, saj je bila SKB banka prepoznana kot strateški član Skupine OTP. Naše stranke in partnerje pričakujemo v novih barvah, sprememba lastništva pa ne bo vplivala na dosedanje poslovanje strank Skupine SKB. Ime banke bo ostalo SKB banka, njeni hčerinski družbi pa bosta še naprej delovali kot SKB Leasing in SKB Leasing Select."
Skupina OTP je tako prisotna že v dvanajstih državah regije: na Madžarskem, v Sloveniji, Bolgariji, Hrvaški, Srbiji, Romuniji, Rusiji, Ukrajini, na Slovaškem, v Črni gori, Albaniji in Moldaviji. OTP je ena najbolj dobičkonosnih bančnih skupin v regiji, z eno milijardo evrov doseženega čistega dobička v letu 2018 in 21-odstotnim donosom na kapital, ki je najvišji med evropskimi bančnimi skupinami. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta