Möderndorfer v državnem zboru izzival "princa teme"

Uroš Esih Uroš Esih
21.11.2018 18:20

Prvak SDS Janez Janša je vložil predlog za posvetovalni referendum o migracijah. Zaradi neprimernega imenovanja Janše je podpredsednik DZ Matjaž Tanko neuspešno izganjal Janija Mödenrdorferja iz dvorane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maloštevilni nasprotniki globalnega dogovora OZN o migracijah
Robert Balen

Na izredni seji državnega zbora o dogovoru OZN o migracijah, ki je potekala na predlog desnih opozicijskih strank, se je potrdilo, da gre za temo, ki razdvaja politiko in sproža čustvene politične odzive. Izredno sejo je zaznamoval za slovensko parlamentarno kulturo nenavaden in neobičajen zaplet. Seja je bila skoraj za dve uri prekinjena, saj službe državnega zbora poslanca SMC Janija Möderndorferja niso odvedle s seje, kar je zahteval podpredsednik parlamenta Jože Tanko iz vrst SDS Tanko je želel Möderndorferja odstraniti iz parlamentarne dvorane, saj da je uporabljal zaničujoče izraze o drugih poslancih. "Gospod Grims, gospod princ teme in vsi ostali … " je Möderndorfer nagovoril predsednika SDS Janeza Janšo, sicer Tankovega šefa. Zaničujoč je bil po Tankovem mnenju izraz "princ teme". Zahteval je tudi, da se Möderndorfer Janši, ki ga je tako poimenoval, opraviči.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta