Največ tihožitij in podvodnih akcij

vb
20.09.2019 16:46

Zmagovalca Večerovega fotografskega natečaja sta Marcel Boškovič in Marinka Kužnar

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sonce greje, morje hladi
Marcel Boškovič

Poletje se je poslovilo, naša akcija Poletni dopustniški utrinek pa tudi. V treh mesecih ste nam na spletno stran vecer.com poslali več kot 700 najrazličnejših posnetkov - največ seveda z morja, pa tudi s planin ali iz domačega okolja. Od takšnih, ki si zaslužijo oznako profesionalno, pa do selfijev, ki so nastali v prešernih trenutkih. In če smo prejšnja leta v uredništvu še lahko s precejšnjo gotovostjo ugotavljali, kateri so bili narejeni s fotoaparati, kateri pa z mobilnimi telefoni, letos ni bilo več tako; kakovost telefonov se je tako izboljšala, da lahko skoraj enakovredno tekmujejo s fotoaparati - ali pa jih celo presegajo. In še, kaj so bili najpogostejši motivi: največ je bilo tihožitij, še posebej sončni zahodov na sto in en način, vse bolj pa se uveljavlja tudi podvodna fotografija. Ta je zaradi igre barv, ki jo ustvarja morska gladina, še posebej atraktivna.
Kot se pri vsaki akciji spodobi, je napočil čas, da razglasimo zmagovalce. Strokovna komisija, ki ji je predsedoval Večerov urednik fotografije Sašo Bizjak, je za najboljšo fotografijo izbrala posnetek z naslovom Sonce greje, morje hladi Marcela Boškoviča. Prejel bo brezpilotnik oziroma dron Parrot.
Obiskovalci Večerove spletne strani pa ste se odločili za posnetek Neskončna modrina Marinke Kužnar, ki bo prejela Go Pro kamero. Upamo, da jima bosta nagradi pomagali pri novih fotografskih podvigih. (vb)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta