Partnerica predsednika uprave Nove KBM išče varuško v Ljubljani. Kaj to pomeni?

GR
17.12.2019 23:44

Že od začetka prevzema Abanke se v Mariboru krepijo strahovi, da se bodo z združitvijo dveh velikih bančnih sistemov na koncu s Štajerske v Ljubljano selile upravljalske in druge ključne funkcije, s tem pa tudi dobra delovna mesta. Podžgejo ji tudi objave na družbenih omrežjih, denimo najbolj aktualna, da zasebna partnerica Johna Denhofa povprašuje po dobrih varuškah v prestolnici. Denhof trenutno namreč živi v Mariboru

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvi mož Nove KBM John Denhof in njegova zasebna partnerica
Marko Pigac/pigac.si

Nova KBM je le še en korak oddaljena od prevzema (državne) Abanke. Agencija za varstvo konkurence je s poslom soglašala nedavno, pri mariborski banki v lasti ameriškega sklada Apollo in Evropske banke za obnovo in razvoj, čakajo le še na dovoljenje bančnih regulatorjev - Banke Slovenije in Evropske centralne banke. Že ob sklenitvi posla so oživeli strahovi, da utegne to v zadnji fazi pomeniti selitev sedeža še ene za regijo in mesto izjemno pomembne gospodarske družbe, velikega zaposlovalca, vsaj ko gre za ključne funkcije, predvsem upravljalske in odločevalske, v Ljubljano.

Priprave na selitev?

Te dni so se vprašanja, ki si jih ne zastavljajo le zaposleni, ampak tudi širša (gospodarska in druga) regijska skupnost, še okrepila. Zakaj? Zasebna partnerica predsednika uprave Nove KBM, Američana Johna Denhofa, je namreč na priljubljenem družabnem omrežju med svoje prijatelje razširila povpraševanje, ali ji kdo lahko priporoči kakšno varuško za otroka v Ljubljani. Da gre za občasno varstvo, dvakrat na teden, popoldan in včasih tudi ob večerih, je zapisala gospa, s katero je bilo mogoče Denhofa v zadnjem obdobju opaziti marsikje, na različnih prireditvah v Mariboru. Ali je to torej potrditev, da se uprava Nove KBM že pospešeno pripravlja na selitev v Ljubljano, sploh zaradi pričakovane dinamike prevzema Abanke? Nekateri člani uprave Nove KBM, v večini so tujci, že sedaj živijo v prestolnici, a Denhof ne. Ta sedaj že nekaj časa domuje v Mariboru, prej je prebival v bližnjem Gradcu. V Mariboru ga je tudi možno srečati na zelo različnih dogodkih, tudi družabnih. 

Abanke do sklenitve posla ne komentirajo

Dodamo lahko, da iz banke sicer prihajajo občasno, a vse pogosteje neuradne informacije, da bodo nekateri danes vodilni v Mariboru morali biti, sploh v prvi fazi združitve dveh za Slovenijo velikih bančnih sistemov, veliko več v Ljubljani. Na to se že pripravljajo, čeprav so tudi zasebno, družinsko denimo vezani na Maribor. Ali to pomeni, da bodo tam tudi ostali, ko bo ključni procesi končani, s tem pa se bodo iz Maribora "poslovila" tudi nekatera dobra delovna mesta, se ne ve, vsaj uradno ne.
Nova KBM je nedavno pripravila program presežnih delavcev in odslovila 45 zaposlenih. Tudi v tem primeru so zanikali, da so odpuščanja že povezana z Abanko. Do konca leta bo imela banka okoli 1150 zaposlenih. Že prej so združevali nekatere službe, ki jih je imela banka tako v Mariboru ali pa na Goriškem, kjer je bila tudi tradicionalno dobro pozicionirana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta