Petkovi protestniki Borutu Pahorju: "Ker vemo, da tako zelo rad dela selfije, pričakujemo, da bo prišel"

10.09.2021 12:38
Nov petek in nov shod protivladnih protestnikov. "Danes ob 19. uri se bomo protestnice in protestniki na Trgu republike soočili s 'predsednikom RS' Borutom Pahorjem, če se bo ta seveda odzval našemu vabilu in si upal stopiti pred ljudi!" sporočajo petkovi protestniki.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Pahor
Robert Balen

"Ker vemo, da se tako zelo rad nastavlja fotoaparatom, novinarskim kameram in dela selfije na različnih slikovitih lokacijah, pričakujemo, da bo ta seveda prišel. Hkrati pa bi se tudi spodobilo, da predsednik države prizna pomen ljudskega upora in stopi pred ljudi, ki se že 73 tednov nenasilno, odgovorno in argumentirano borimo za vladavino prava, za svobodo medijev, za naše temeljne pravice in proti korupciji, proti zlorabam oblasti ter naraščajočim fašističnim tendencam trenutne vlade," pojasnjujejo petkovi protestniki. In dodajajo: "Pričakujemo, da nam kot t. i. predsednik države končno javno predstavi, zakaj v vsem tem času, kljub izjemni količini dokazov o vseh zgoraj navedenih trditvah o delovanju vlade, kljub pozivom varuha človekovih pravic, ustavnega sodišča, Evropske komisije, sindikatov, praktično celotne slovenske civilne družbe in mnogih drugih domačih ter tujih strokovnih inštitucij, še vedno ponuja zgolj prazne puhlice, politikansko spravljivost za vsako ceno in spakovanje pred fotoaparati." 

Robert Balen

Če je Borutu Pahorju resnično toliko mar za državotvornost, za spravo in za iskanje kompromisov, še pišejo protestniki, naj to izkaže in dokaže, tako da gre resnično med ljudi in se sooči z realnostjo, ki se dogaja v Sloveniji. "Slamnatega predsednika, ki zgolj ignorira vse dejanske probleme v državi, ne potrebujemo. Če je njegova funkcija zgolj dajanje legitimnosti vladi, ki krši odločbe ustavnega sodišča, spodkopava vladavino prava in podpira neonaciste, mu toplo priporočamo, da skupaj z Janezom Janšo čimprej tudi sam odstopi. Če se predsednik odloči, da se bo soočenju izognil, imamo pripravljen vizualno učinkovit in simbolično izrazen plan B," današnji shod napovedujejo petkovi protestniki, ki se bodo dotaknili tudi diskriminacije tujih študentov, ki imajo vse več težav z opravljanjem študija v Sloveniji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta