(PISMO PRODAJALKE) Prosim, samo eden iz družine naj prihaja po nakup!

DR
22.03.2020 10:51

Objavljamo pismo prodajalke iz ene od trgovskih verig. "Imamo dovolj vseh ključnih artiklov. Sveže izdelke nam dostavljajo vsak dan oziroma redno po ustaljenem urniku in tukaj ni težav," med drugim piše. In dalje: "Nakupovalne izkušnje v trgovini so se nekoliko spremenile in verjamem, da bomo z njimi lahko prav tako prebrodili ta čas. Ostanite zdravi."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Želela bi napisati nekaj besed o dogajanju v živilskih trgovinah, ki so trenutno ena izmed večjih stičišč ljudi. V trgovini delam že več let in sem že marsikaj doživela. Najhujše je bilo 12. in 13. marca 2020, ko so ljudje skoraj hodili drug po drugem in prišlo je celo do fizičnega obračunavanja. Zaradi tega in zaradi nevarnosti prenosa virusa je seveda nujno potrebna omejitev števila kupcev v trgovini. Ni lepo, da moraš zjutraj pozdraviti kupce in jih pri vhodu zaustaviti pri določenem številu. Največji naval v trgovino je ravno takoj zjutraj. Sicer je poziv, da se od 8. do 10. ure da prednost ranljivim skupinam (ostareli, invalidi, nosečnice…) vendar v praksi se najdejo takšni, ki tega ne upoštevajo. V tem terminu gre v trgovino tudi družina treh ljudi starih nekje med 20 in 45 let. Ker je število kupcev omejeno, morata zato dva kupca več čakati pred trgovino, da oskrbita svoji družini, kar seveda ni prav, a mi jim ne moremo prepovedati vstopa. V vrsti je čakal tudi starejši gospod z aparatom za pomoč pri dihanju, a na srečo je potem le ostal zunaj in je šla kupiti stvari samo hčerka.

Nakupujmo čim redkeje, čim bolj načrtno in premišljeno ter kar se le da varno.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta