Policija zaradi Teš 6 ni bila pri Pahorju, preiskava za zdaj končana brez ovadb

M.R.
19.03.2019 09:53

Po lanskoletnih naznanilih, povezanih s spornim projektom Teš 6, ki jih je pri policiji vložil državni zbor, je policija končala preiskavo. Pri predsedniku države se ni niti oglasila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Pahor je bil pred preiskovalno komisijo državnega zbora zaslišan dvakrat. 
Robert Balen

Po poročanju spletnega portala Siol.net se predsedniku Borutu Pahorju, nekdanjemu finančnemu ministru Franciju Križaniču in nekdanjemu gospodarskemu ministru Mateju Lahovniku ne bo treba zagovarjati zaradi vloge pri projektu šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6). 
Kriminalisti namreč po lanskoletni prijavi s strani državnega zbora očitno niso našli razlogov za sume, da so storili kakršno koli kaznivo dejanje. Kriminalisti so po vseh zbranih dokazih tožilstvo tudi že obvestili o ugotovitvah. 
Policija v preiskavi ni zaslišala predsednika države Boruta Pahorja. V njegovem kabinetu so namreč za portal Siol.net potrdili, da kriminalisti Pahorja niso zaslišali. O ugotovitvah kriminalistov pa ne ve ničesar niti Matjaž Hanžek. Ta je namreč v prejšnjem sklicu državnega zbora vodil parlamentarno komisijo, ki se je ukvarjala s projektom Teš 6. Policija se pri njem ni oglasila, pravi in dodaja, da je uradno naznanila vložil državni zbor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta