Poroštveni zakon za drugi tir in del tretje osi končno potrjen

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
10.10.2019 11:31

Vlada je na današnji seji potrdila predlog poroštevenega zakona za drugi tir in tretjo razvojno os, ki bo zdaj romal v parlament po rednem postopku. Skupna višina poroštev je 777 milijonov evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dars bo "mirneje" nadaljeval projekt, razpis za del Velenje jug - Slovenj Gradec je že v teku.
Tomaž Ranc

Napovedi, da se bo to zgodilo kmalu, so se uresničile. Vlada je danes vendarle uskladila poroštveni zakon za projekta drugi tir in del tretje razvojne osi, je povedala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. Predlog gre tako v nadaljnjo proceduro v parlament.
Vlada predlaga podelitev državnega poroštva družbi 2TDK za financiranje drugega tira železniške proge Divača–Koper do skupne višine 417 milijonov evrov, družbi Dars pa za dva odseka na 3. razvojni osi v skupni vrednosti do 360 milijonov evrov. Skupna višina poroštva po tem zakonu je 777 milijonov evrov.
Dars bo tako lahko "mirneje" nadaljeval postopke za gradnjo prepotrebne cestne povezave, na katero Koroška in Savinjsko-šaleška regija čakata že desetletja. Ministrstvo za infrastrukturo (MZi) je tako upoštevalo priporočila ministrstva za finance in v predlog zakona vključilo le po en odsek na južni (dolenjski) in en odsek na severni (savinjsko-koroški) strani. 

Vključena dva odseka, kjer je potrjen investicijski program

"V predlog je zapisan del osi, odseka, ki imata potrjena investicijska programa, to sta od Velenja do Slovenj Gradca in na južnem odsek Novo mesto vzhod - Osredek. Skupna višina poroštva je maksimalno 360 milijonov evrov. Rok odplačila je do 25 let, z maksimalnim datumom odplačila leta 2055. Prepričana sem sicer, da ni niti najmanjše možnosti, da bi poroštvo bilo vnovčeno. Obenem pa je tudi Statistični urad dal mnenje, da to ni razlog, da bi DARS spremenil status in bi zdaj sodil v sektor država, je pa pod drobnogledom. EUROSTAT namreč spreminja metodologijo, pa ne le za Slovenijo, ampak za vse. Skladno spremembo metodologije pa bomo morali v državi spet pogledati, kaj je s temi pravnimi subjekti," pravi Bratuškova.

Po redni poti v parlament

"Zakon gre v postopek po redni poti, vse faze bomo oddelali transparentno, pričakujem soglasno podporo, če je vsem, ki so glasni, res  do tega, da se projekta zgradita. Trudila se bom po najboljših močeh, da se bodo veliki projekti izvajali pospešeno, to pomeni, da bomo z odsekoma tretje osi, ki še nista vključena, takrat ta zakon dopolnili. Dokler bom ministrica, se bom trudila, da bo projekt zgrajen in v času in v finančnih okvirih, kot so sprejeti," je še dajal ministrica.
Kot je znano, je Dars za del Velenje jug - Slovenj Gradec že objavil razpis za začetek del na območju Gaberke, in da so gradbinci že pokazali interes, je prejel šest prijav za sodelovanje. Gre za skupne nastope (joint venture, v nadaljevanju JV) več izvajalcev.

Poroštveni zakon kočno potrjen na vladi. 
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta