Predor Karavanke: Turški Cengiz ponovno najcenejši

(STA, SKL)
03.12.2019 14:28

"Zmagali smo na razpisu," je po pogajanjih novinarjem dejal glavni pogajalec družbe Mohamed Cengiz.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Pogajanja Darsa s tremi ponudniki za gradnjo druge cevi predora Karavanke so se danes zaključila. Najnižjo ponudbo so znova dali v turškem Cengizu. "Zmagali smo na razpisu," je po pogajanjih novinarjem dejal glavni pogajalec družbe Mohamed Cengiz in za STA dodal, da čakajo, da začnejo dela s slovenskimi podizvajalci čim prej. Po današnjih poganjanjih, ki so bila neuradno končana po prvem krogu, bo treba počakati na končno odločitev Darsa. Takrat bodo znane tudi zadnje cene vseh treh ponudnikov, ki so se potegovali za gradnjo predora.
Po optimističnem scenariju bi lahko bil sklep pravnomočen do konca leta, z izbranim gradbincem pa bi lahko Dars pogodbo podpisal po novem letu. Pritožba pa bi postopek podaljšala za približno mesec dni. V Cengizu ne glede na to računajo, da bi pogodbo lahko podpisali še letos. Poleg Cengiza sta bila na pogajanja z Darsom vabljena še konzorcij podjetij Kolektor CGP, Riko in turški Yapi Merkezi ter konzorcij podjetij Implenia Avstrija, Implenia Švica in CGP Novo mesto. Poslovodja podjetja Implenia Avstrija Rudolf Knopf je po koncu pogajanj novinarjem dejal, da so skupaj s slovenskim partnerjem "dali vse od sebe". "A nismo bili uspešni, saj ni pogojev, da premagaš turško podjetje".
Ponudba turške družbe Cengiz je bila pred pogajanji vredna 99,6 milijona evrov, ponudba konzorcija podjetij Kolektor CGP, Riko in turškega Yapi Merkezi je znašala 121 milijonov evrov, ponudba konzorcija podjetij Implenia Avstrija, Implenia Švica in CGP Novo mesto pa 121,5 milijona evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta