Predsednica Evropske komisije Janezu Lenarčiču povedala, da ga ima na svojem seznamu bodočih komisarjev

06.09.2019 13:10

Ursula von der Leyen bo vsa imena in resorje sporočila v torek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Lenarčič
Tamino Petelinšek/STA

Kandidat za evropskega komisarja iz Slovenije Janez Lenarčič je danes v Bruslju opravil formalni razgovor z novoizvoljeno predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, so sporočili iz Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri EU, ki ga vodi bodoči komisar. Predsednica je Lenarčiča seznanila, da je uvrščen na seznam predloga članov in članic nove Evropske komisije. Dogovorjeno je, da bo celovito informacijo o komisarjih in komisarkah iz držav članic Evropske unije in o razdelitvi resorjev prihodnje Evropske komisije Nemka Ursula von der Leyen javnosti predstavila prihodnji torek.  
"Veseli me, da je novoizvoljena predsednica Komisije potrdila uvrstitev moje kandidature na njen seznam bodočega kolegija komisark in komisarjev. Nemudoma po objavi njenega predloga se bom temeljito posvetil pripravam na predstavitev v pristojnem odboru Evropskega parlamenta," je po srečanju s prvo žensko na čelu Evropske komisije povedal Janez Lenarčič.

Po Bruslju krožijo neuradne ocene, da nova Evropska komisija Ursule von der Leyen morda ne bo začela delati niti decembra, kar je trenutni ciljni datum, temveč šele januarja ali morda celo februarja. 
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta