Razlaščenci bi tožili banke

Jelka Zupanič
28.10.2016 20:19
Po odločbi ustavnega sodišča: razlaščeni imetniki obveznic bank so dobili v roke inštrumente, s katerimi bodo lahko po sodni poti dokazali, da si zaslužijo vračilo vloženih sredstev, pravijo v Vseslovenskem združenju malih delničarjev
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Dosegli smo pomembno zmago ... Šele s to odločitvijo ustavnega sodišča se dejansko odpira možnost, da lahko sploh uporabimo pravna sredstva in da preizkusimo, ali so bile odločbe Banke Slovenije (BS) zakonite, ne nazadnje tudi ustavne. Prepričani smo, da se bo to izkazalo tudi v postopkih, ki bodo sledili," je bil po odločitvi ustavnega sodišča včeraj zadovoljen predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD)

Kristjan Verbič

. Razlaščeni imetniki obveznic bank so pripravljeni "na vse postopke, ki bodo potrebni", da bodo po sodni poti dokazali, da si zaslužijo vračilo celotnih vloženih sredstev. Verbič je zato vse pozval, naj se pridružijo okoli tisoč oškodovancem, ki so že vključeni v postopke.

Tadej Kotnik
Alenka Bratušek
Uroš Čufer
Boštjan Jazbec
Mitja Mauko
Stanislava Zadravec Caprirolo
Janez Habjan
Mateja Vraničar Erman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta