Reakcija na Šiškovo Štajersko vardo: Svet za nacionalno varnost zahteva spremembe kazenskega zakonika

STA, VČ
13.11.2019 15:51
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Štajerska varda na meji s Hrvaško pri Kostelu. 
Reuters

Svet za nacionalno varnost je ministrstvoma za pravosodje in za notranje zadeve naložil, da v najkrajšem času pripravita spremembe kazenskega zakonika in prekrškovnih predpisov, da bi lahko ukrepali ob aktivnostih samooklicanih vaških straž in skupin, kot je denimo Štajerska varda.
Kot so sporočili iz kabineta predsednika vlade, je svet za nacionalno varnost sprejel tudi nov poslovnik, obravnaval poročilo s področja nezakonitih prehodov državne meje ter predlagal vladi v sprejetje nacionalno strategijo za preprečevanje terorizma in nasilnega ekstremizma.
Spremembo kazenskega zakonita ter dopolnitev predpisov, ki urejajo prekrške, pa je svet za nacionalno varnost pristojnima ministrstvoma naložil "z namenom ustrezno sankcionirati združevanje in aktivnosti raznih organizacij, ki posegajo v pristojnosti državnih organov ter pri ljudeh vzbujajo negotovost glede njihovega delovanja".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta