Sindikat novinarjev poziva vlado k zagotovitvi prisotnosti na novinarskih konferencah

STA, A.L.
17.04.2020 20:46

Sindikat novinarjev Slovenije, katerega naloga je tudi, kot pravijo, omogočiti ustrezne razmere za delo novinarjev, je danes vladi poslal poziv, naj novinarjem omogoči prisotnost na novinarskih konferencah o covidu-19 ter jim tako zagotovi možnost dodatnih vprašanj in poročanja v skladu s profesionalnimi standardi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

V pozivu so v sindikatu poudarili, da je novinarska vprašanja težko poslati vnaprej, ko še niso znane nove informacije, podane na novinarski konferenci. Želijo si dobrega sodelovanja z vlado in ustreznega informiranja državljanov.
V pozivu sprašujejo vlado, ali obstajajo zdravstveni in varnostni razlogi za onemogočanje prisotnosti novinarjev na novinarskih konferencah v Cankarjevem domu.
Vlada je namreč ravno zaradi preventivnih zdravstvenih razlogov preselila novinarske konference iz prostorov na Gregorčičevi v Cankarjev dom, kjer je večji prostor. To pa bi lahko omogočilo tudi prisotnost novinarjev, menijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta