Tujina: Bo naval tujih letalskih družb odvrnil slovenske politike od ustanovitve novega nacionalnega prevoznika?

M.R.
18.12.2019 13:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Spletni portal Simple Flying poroča o stečaju slovenskega letalskega prevoznika Adrie Ariways, pri tem pa se sprašuje, ali bo morda Slovenija zaradi tega na boljšem, tako kot je imela Madžarska korist ob stečaju Maleva. 
V članku z naslovom "Glavni prevozniki po bankrotu Airways navalili na Slovenijo" so zapisali, da je takoj po stečaju slovenskega prevoznika belgijska letalska družba Brussels Airlines napovedala polete v Ljubljano. In bila je prva. 
Druga družba, ki si želi del pogače pri rednih poletih med Ljubljano in Brusljem, je Wizz Air, poroča omenjeni portal. Wizz Air je namreč septembra napovedal, da se poslavlja od Slovenije, takoj po stečaju slovenskega prevoznika pa je to odločitev umaknil in še naprej trikrat tedensko leti med slovensko in belgijsko prestolnico. 
Kot smo tudi že poročali, je svoj prihod na slovenski trg napovedala tudi španska družba Iberia. Z julijem prihodnje leto bo vzpostavila povezavo med Ljubljano in Madridom. Letala tipa airbus A319 in airbus A320 bodo med glavnima mestoma letela štirikrat tedensko. 
Prav tako smo poročali, da Adriine povezave s Zürichom, Frankfurtom, Münchnom in Brusljem želijo obuditi tudi druge družbe. Lufthansa je tako uvedla jutranje polete iz Ljubljane v Frankfurt. 
Hkrati pa so tudi druge družbe povečale pogostost povezav z brniškim letališčem. Britanska družba British Airways je že začela prodajati štiri tedenske polete do Londona, lani so njihova letala v britansko prestolnico letela le dvakrat tedensko. Črnogorska družba Montenegro Airlines je prav tako podvojila število tedenskih poletov do Podgorice. Prej je letela trikrat tedensko, zdaj bo šestkrat. 
Število poletov v Moskvo in Pariz pa sta podvojili tudi ruska družba Aerofloft ter francoska Air France. Letala med Moskvo in Ljubljano tako že letijo vsak dan, v Pariz pa celo dvakrat dnevno. 
Na koncu pa se je avtor članka vprašal, ali bo to prepričalo slovenske politike, da se odpovedo načrtom za ustanovitev novega nacionalnega letalskega prevoznika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta