V pršute bo zarezala japonska Burja

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
18.09.2019 15:27

Burja je univerzalni nož za pršut, kovan v japonskem kovaškem mestu Seki iz japonskega jekla, ki je do zadnje malenkosti optimiziran za rezanje pršuta, zaradi tršega fleksibilnega rezila pa bo primeren tudi za razrez drugih večjih suhih mesnin in večjih pečenih kosov mesa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Doslej še nihče ni posvetil dovolj pozornosti in ljubezni izdelavi noža, ki bi resnično izpolnjeval vse potrebe pri rezanju pršutov in bil pri tem resnično dober. Še posebej težko pa je narediti univerzalen nož, saj je pršutov in rezalnih tehnik zelo veliko.
Burja (slo), bura (hr), bora (it), borea (lat), north wind (ang) je mrzel, suh, sunkovit severovzhodni veter, brez katerega ni pršuta, ne glede na to, kje na svetu ga pridelujejo. Na nožu so zato vkovani znaki za močan severnik, v vsaki državi pa bo nosil ime po lokalnem severnem vetru, ki suši pršute. Pri nas je to burja.
Pregovorno najboljši kovači sicer nožev pršuta, ki je ponos sredozemskih kleti, sploh ne poznajo. Če bi ga, bi verjetno že zdavnaj obstajal znamenit japonski nož za pršut, saj si takšne poslastice zaslužijo posebno rezalno pozornost. Pri pršutu je ravno umetelnost rezanja tisto, kar se ceni skoraj enako, kot izdelek sam.

Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.