V več delih države neurja z močnim vetrom, ponekod motena dobava električne energije

A.L.
12.07.2023 07:12

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Slovenijo od zahoda proti vzhodu prehaja močan nevihtni sistem. Krajevno so možna neurja z močnimi sunki vetra, ki lahko lokalno presežejo hitrost 100 kilometrov na uro. Lokalno so možni tudi nalivi, toča pa je ob takih sistemih po večini manj verjetna, so zgodaj zjutraj zapisali na Twitter profilu Meteoinfo Slovenija. 

Danes bo sprva spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami, ki bodo dopoldne ponehale. Čez dan bo povečini sončno, pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 °C pa napovedujejo na Agenciji RS za okolje (ARSO).

Ponoči bodo predvsem na severu spet krajevne nevihte, drugod bo še deloma jasno.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Plohe in nevihte se bodo od severa postopno razširile nad vso Slovenijo. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 23 do 28, na jugovzhodu ter na Primorskem do 32 °C.

V petek bo na Primorskem precej jasno s šibko burjo, drugod bo delno jasno z nekaj kopaste oblačnosti. Od sobote do torka bo prevladovalo sončno vreme, v sredo pa se bo verjetnost za krajevne nevihte zopet povečala. Dnevne temperature bodo nad 30 °C, vrhunec bo vročina dosegla praviloma v ponedeljek. V sredo in četrtek se bo ob prehodu vremenske motnje s padavinami ohladilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta