[Večerova akcija] Majhna pozornost za velik nasmeh

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
02.03.2018 11:44

K sodelovanju v akciji, s katero zbiramo sredstva za delovanje materinskih domov po Sloveniji, vabimo tako posameznike kot tudi podjetja, kajti le skupaj lahko mamicam in malčkom zagotovimo lepši jutri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Materinski domovi pomagajo materam z otroki, ki so se znašle v stiski.
Canstockphoto

V marcu je v javnosti nekoliko več pozornosti kot sicer namenjene ženskam. To je seveda posledica obeh mednarodnih dnevov, ki ju tako kot po večini sveta tudi pri nas zaznamujemo v tem mesecu. V Sloveniji se lahko pohvalimo z dokaj dobro urejenim statusom žensk v družbi, navsezadnje denimo matere po porodu lahko ostanejo doma dlje kot v večini drugih evropskih držav, pa tudi razkorak med plačilom za enako delo med ženskami in moškimi je manjši kot kje drugje. Toda kljub temu se včasih zgodi, da ženska na svoji poti zaide v stisko in potrebuje strokovno pomoč. Materam z otroki do 14. leta starosti, porodnicam in nosečnicam pa tudi drugim samskim ženskam lahko za nekaj časa pomagajo v materinskih domovih. Ti so v več krajih po Sloveniji, v vseh regijah, poleg možnosti bivanja pa ženskam, ki pridejo po pomoč k njim, najprej ponudijo toplo besedo in zaupanje. Strokovnjaki, zaposleni v materinskih domovih, pa poleg topline in prijaznosti premorejo tudi veliko strokovnega znanja, s katerim lahko uporabnicam pomagajo, da najdejo pot naprej v samostojno življenje. Predvsem jim pomagajo najti prave rešitve za njihove probleme, obenem pa ženske spodbudijo, da najdejo svoje vire moči, s katerimi se lahko postavijo na noge.

Pomagajmo po svojih močeh

V podjetju Večer smo se v sodelovanju s Sekcijo za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije odločili, da v marcu na več načinov pomagamo materinskim domovom po Sloveniji pri njihovem humanitarnem delu. S projektom Majhna pozornost za velik nasmeh želimo doseči dvoje:
- ozaveščati bralce o delovanju materinskih domov, o težavah in potrebah njihovih uporabnic,
- zbrati čim več materialnih in finančnih sredstev, s katerimi bomo poskušali materam in otrokom vrniti nasmeh na obraz.
Na dnevu odprtih vrat Materinskega doma Maribor, ki bo 22. marca v Narodnem domu v Mariboru, bomo predstavnikom sodelujočih materinskih domov predali zbrana sredstva. Vendar lahko posamezniki in delovne organizacije svoje prispevke donirajo še vse do konca meseca.

Spremljajte nas

Več o akciji lahko preberete na spletni strani, na kateri so predstavljeni sodelujoči materinski domovi, natančneje pa je navedeno tudi, česa jim najbolj primanjkuje. Projekt bomo spremljali z objavami v vseh Večerovih tiskanih edicijah, v revijah Obrazi, Jana, Nova in Lady, na Večerovi spletni strani ter na naših družabnih omrežjih:
https://www.facebook.com/CasopisVecer/
https://twitter.com/vecer
https://www.instagram.com/casnik_vecer/
S skupnimi močmi lahko veliko naredimo za lepšo prihodnost žensk, ki so se iz različnih razlogov znašle v stiski, ne le v marcu, temveč vse dni v letu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta