(VIDEO) Primorski študenti med volitvami v študentsko organizacijo v skrinjico protestno vlili črnilo

M.R.
18.10.2019 20:46

Volitve članov študentskega zbora Študentske organizacije Univerze na Primorskem so prekinili po incidentu, ki se je zgodil na volišču. Ena študentka je v skrinjico z glasovi izlila črnilo, drugi so odnesli del imenika, poroča Radio Koper.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Incident, v katerem so posredovali varnostniki, prišla pa je tudi policija, se je zgodil v prostorih Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) v Kopru. Protestniki pravijo, da jim je dovolj ponavljajočih se spornih volilnih postopkov, pri tem pa navajajo, da pristojna komisija letos ni ugodila pritožbam, da so devetim kandidatom neupravičeno zavrnili uvrstitev na volilno listo. 

Nekateri so se sicer v ponedeljek pritožili na nadzorno komisijo, ki pa je sporočila, da bo o tem odločala na prihodnji seji. A ta odločitev je pogoj za pritožbo na sodišče. 
Za Radio Koper je protestnica, ki je volilno skrinjico vlivala črnilo, povedala, da je bila nad njenim dejanjem volilna komisija šokirana, saj tega ni pričakovala. Pojasnila je, da protestirajo proti sedanjemu vodstvu ŠOUP, ki da je šlo čez vsa pravila in odloke. "Zahtevamo legitimnost, demokracijo, predvsem pa pravičnost do vseh študentov, ne le do posameznikov, ki si to lahko privoščijo," njeno izjavo navaja že prej navedeni medij. 
Hkrati protestnica dodaja, da gre za dejanje iz obupa, saj da se dogajajo nepravilnosti in korupcija, uprli pa da so se z upanjem, "da se bo kaj spremenilo." Na koncu pa Radio Koper navaja tudi izjavo predsednika ŠOUP Jureta Ciglarja, ki je zavrnil vse očitke in povedal, da še ne vedo, ali bodo volitve razveljavili.
Spodaj si lahko ogledate videoposnetek Radia Koper!
{facebookpost}https://www.facebook.com/lea.sirok.9/videos/10217545454681492/{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta