Vlada je Jelko Godec imenovala za državno sekretarko v Janševem kabinetu

M.R.
25.03.2020 21:03

Slovenska vlada, ki jo vodi predsednik SDS Janez Janša, je na današnji dopisni seji za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade imenovala poslanko SDS Jelko Godec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jelka Godec bo državna sekretarka v kabinetu Janeza Janše
Robert Balen

O imenovanju Jelke Godec za državno sekretarko v novi vladi Janeza Janše se je špekuliralo že ob sami potrditvi vlade. Govorilo se je, da bi lahko postala sekretarka v kabinetu ministra za zdravje, pa se to takoj po potrditvi vlade ni zgodilo.
Vlada je na svoji spletni strani zapisala, da je bila Godčeva rojena novembra 1969 v Celju. Leta 1994 je diplomirala na pedagoški fakulteti v Ljubljani, leta 2003 pa še na mariborski pedagoški fakulteti. Dve leti pozneje je opravila dodatnostrokovno izpopolnjenvanje za poučevanje informatike in računalništva na ljubljanski fakulteti za matematiko in fiziko. Leta 2006 je prevzela direktorsko mesto na Ljudski univerzi Šentjur. Omenjeni javni zavod za izobraževanje je uspešno vodila vse do avgusta 2014.
Takrat je bila izvoljena za poslanko in v prvem poslanskem mandatu je vodila preiskovalno komisijo o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic in bila aktivna na področju zdravstva, izobraževanja in sociale, v svojem drugem poslanskem mandatu pa je prevzela vodenje preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom. Prav tako je bila podpredsednica odbora za zdravstvo in članica odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta