Vloge za vzdrževane člane lahko Fursu prek aplikacije oddate do 20. februarja

Torek, 5. februar, je zadnji dan, ko lahko Fursu pravočasno oddate vlogo za olajšavo za vzdrževane družinske člane po klasični poti, elektronsko pa do 20. februarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova, mobilna aplikacija vnese v vlogo podatke iz lanskoletne odločbe.
Andrej Petelinšek

Poštarji so imeli te dni več dela, saj je večina izplačevalcev lanskih prejemkov lovila zadnji rok - 31. januar -, do katerega morajo dohodninskim zavezancem poslati izpiske o lani izplačanih dohodkih. Zaposlene so v podjetjih hkrati z obvestilom, koliko so lani zaslužili, koliko prispevkov so plačali in koliko dohodnine so jim obračunali, spomnili še na prvo letošnjo dolžnost - na pravočasno oddajo vloge za vzdrževane družinske člane. Seveda v primeru, če jim olajšava pripada, vendar finančni upravi (Furs) sploh še niso sporočili, da si jo želijo pri lanski dohodnini oziroma če so si premislili in bodo olajšavo uporabili drugače, kot so jo že lani med letom.

Če vztrajate pri klasiki, izpolnite obrazec

Zdaj aplikacija za pametne telefone

Lani je oddalo elektronsko vlogo 40.196 posameznikov, okoli 17 odstotkov vseh. A nekaterim zavezancem brez elektronskega podpisa se je ob lani ponujeni bližnjici v eDavke tudi zatikalo. Letos, 3. januarja, pa je Furs uporabnikom pametnih mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android ali iOS ponudil še aplikacijo, ki ima kar nekaj prednosti v primerjavi z običajnim poslovanjem z upravo.

Aplikacija eDavki
Furs/večer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta