Zaradi obilnih padavin poplavljalo kleti in ceste

M.R.
05.11.2019 18:49

Napovedi meteorologov so se uresničile. Zaradi obilnih padavin je na jugu in severu države meteorna voda zalivala kleti in poplavljala ceste.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oranžni in rumeni alarm zaradi obilnih padavin.
Meteo.si

Zaradi velikih količin padavin imajo težave že na Koroškem in Dolenjskem. Po informacijah, ki jih je na svoji spletni strani objavila uprava za zaščito in reševanje je malo po 15. uri v Šmartnem, ki spada v občino Slovenj Gradec, zalilo klet in garažo stanovanjske hiše. Lokalni gasilci so izčrpali vodo in hiši zaščitili pred nadaljnjim poplavljanjem. 

Jutri občasne krajevne padavine

Zaradi obilnih padavin so meteorologi agencije za okolje (Arso) razglasili oranžni alarm za zahodni, južni in osrednji del države, na severovzhodu pa velja nekoliko milejši rumeni alarm. Opozarjajo, da lahko do danes pozno zvečer v zahodni, osrednji, južni in jugovzhodni Sloveniji predvidoma zapade od 50 do okoli 100 litrov dežja na kvadratni meter, v Julijskih Alpah pa lokalno do okoli 150 litrov. Drugod naj bi zapadlo od 20 do okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter. 
Jutri bo na vzhodu deloma sončno in povečini suho, drugod bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe, na zahodu tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, v Gornjesavski dolini okoli 8 stopinj Celzija. V četrtek zjutraj bodo padavine večinoma ponehale, čez dan bo sončno. V noči na soboto bodo padavine zajele vso državo in v soboto dopoldne postopno ponehale. V soboto popoldne se bo zjasnilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta