(ŽIVLJENJE V ČASU KORONAVIRUSA) Premagajmo svoj egoizem

Virus ni ustavil pretoka znanja, ni ustavil vzgojno-izobraževalnega sistema. Vsi se vedno bolj zavedamo, da se brez znanja ne bomo mogli zoperstaviti nevarnostim, ki nam bodo pretile v prihodnje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Življenje, utečene vsakdanje navade vseh nas se v zadnjih dnevih, tednih korenito spreminjajo. Česar nismo ustavili sami, je ustavil en sam virus. Virus je ustavil promet, onesnaževanje našega planeta, ustavil je hitenje ljudi. Virus je ustavil kolesje brutalnega kapitalizma.
Virus nas je zbližal, poenotil, nam natančno določil vzorce vedenja ...
Virus je skorajda ustavil pretok ljudi, potrošništvo, potovanja, druženje.
Celo iz ust predstavnikov nove vlade smo slišali besedne zveze kupujte slovensko, podprite naše kmete, kupujte slovensko mleko, meso, slovenske izdelke ... Končno lahko zaupamo našim marljivim pridelovalcem, ki skrbijo za našo zdravo prehrano.
Vse spoštovanje vsem, ki so zaposleni v naših zdravstvenih ustanovah, domovih za starejše občane, policistom, gasilcem, Rdečemu križu, civilni zaščiti ... Spet ste vi v prvih vrstah, v prvih bojnih črtah. Borite se za vaša, naša in njihova življenja. Delate deset, dvanajst ali več ur na dan. Zdržite in ne omagate, ker ste tega navajeni. Navajeni ste, utrjeni, da za reševanje naših skupnih življenj prejemate minimalna plačila ali pa delate skorajda zastonj.
Upamo, da boste končno za svoje požrtvovalno delo dostojno nagrajeni. Vsi vi si zaslužite državna odlikovanja, plaketo častnega meščana, zaslužite si veličasten sprejem pred množico sokrajanov, občanov po vseh slovenskih krajih. Po končani vojni si zaslužite nekaj tednov brezskrbnega plačanega počitka. Hvala vam!

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Boris Györköš
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta