Mladinski roman Prava hokejska banda na razpotju: Športniki se tokrat z izzivi soočajo v gorah

Metka Kostanjevec
21.03.2024 02:00

Krstna predstavitev drugega romana Sabine Fras Popović je bila v sodelovanju Založbe Pivec, Prve gimnazije Maribor in Mariborske knjižnice na Prvem odru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na predstavitvi knjige Janja Vidmar (urednica knjige), Sabina Fras Popović (v sredini) in Zala Stanonik iz Založbe Pivec
Metka Kostanjevec

Potem ko je leta 2022 dr. Sabina Fras Popović, tedaj še zaposlena v Mariborski knjižnici, med drugim kot gonilna sila in vodja projektov ABC bralna pismenost in #športajmoinberimo, danes pa predavateljica na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, presenetila (ali pa tudi ne) s svojim literarnim prvencem Prava hokejska banda, je pretekli mesec pri Založbi Pivec izšlo težko pričakovano nadaljevanje zgodbe o mladih hokejistih.

Naslovnica knjige Prava hokejska banda 

Krstna predstavitev romana z naslovom Prava hokejska banda na razpotju je v sodelovanju Založbe Pivec, Prve gimnazije Maribor in Mariborske knjižnice potekala na Prvem odru Prve gimnazije, kjer so avtoričini najzvestejši bralci in podporniki zasedli prostor do zadnjega kotička. V prvem romanu smo se bralci spoznavali s svetom hokeja in dejstvom, da tudi za mlade ta že dolgo ni več le otroška igra, temveč resen šport, prepleten z odnosi med trenerji, igralci in njihovimi starši. V drugem delu, o katerem je tokrat tekla beseda pod taktirko urednice Janje Vidmar, pa nas avtorica skupaj z mlado druščino popelje na pustolovščino na njej tako ljubo Peco.

Ker se, kot pravi, "v gorah čistijo odnosi", pred bralce razprostre paleto odnosov med tesno povezanimi, a zelo različnimi mladostniki, med njimi in odraslimi, ki jih usmerjajo in z njimi živijo na ledu in ob njem, prikaže njihovo nrav ob izgubah in žalovanju ter v odnosu do sveta in življenja nasploh. Če kdaj, potem še posebej po obdobju korone razumemo, kako pomembno je (so-)delovanje, tako v ekipnem športu kot v vsakodnevnem življenju. Prepričljivo pisateljsko pero tudi tokrat izvrstno dopolnjujejo črno-bele ilustracije hrvaškega ilustratorja Darka Grkinića. Prava literarna poslastica torej, ki si bo gotovo utrla pot do mladih (in odraslih) bralcev!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta