"Boril se je do konca, vendar je izgubil bitko." Po napadu umrl nizozemski novinar Peter R. de Vries

STA, A.L.
15.07.2021 14:35
Nizozemski novinar Peter R. de Vries, ki je bil pretekli teden v napadu v Amsterdamu hudo ranjen, je umrl, je danes sporočila njegova družina.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

"Peter se je boril do konca, vendar je izgubil bitko," je družina 64-letnega novinarja sporočila nizozemski komercialni televiziji RTL, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Reuters

Nizozemskega preiskovalnega novinarja Petra R. de Vriesa so ustrelili pretekli teden na ulici, ko je zapuščal televizijski studio. Pri tem je utrpel hude poškodbe, saj ga je napadalec med drugim ustrelil v glavo. V povezavi z napadom so aretirali več ljudi.

epa

De Vries je bil vodilni preiskovalni novinar v državi s področja kriminala, redno je bil tudi govorec žrtev ali prič na sojenjih. Nazadnje je bil zaupnik vodilne priče na enem večjih sojenj. Leta 2019 so že ustrelili odvetnika in brata te priče. Mednarodno je bil de Vries znan po zgodbah o ugrabitvi pivskega magnata Freddyja Heinekena in izginotju ameriške najstnice Natalee Holloway na Arubi leta 2005.

EPA
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta