Na Hrvaškem zaradi ustaške zastave kaznovali nogometna izgrednika: Eden bo plačal, drugi gre v zapor

STA, M.R.
15.09.2023 14:08

Občinsko sodišče na Reki je odločilo o kaznih za dva obtoženca, ki sta na tekmi med Hrvaško in Latvijo v kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo v nogometu leta 2024 na stadionu Rujevica izobesila ustaško zastavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bivši stadion HNK Rijeka
Andrej Petelinšek

Kot je poročala agencija Hina, so prvoobtoženemu izgredniku izrekli 1300 evrov globe, drugemu pa 20 dni zapora.

Evropska nogometna zveza Uefa je zaradi incidenta sprožila disciplinski postopek proti Hrvaški nogometni zvezi zaradi diskriminacije.

Obema izgrednikoma je bil poleg tega izrečen še varstveni ukrep prepovedi udeležbe na vseh športnih tekmovanjih, na katerih sodeluje hrvaška nogometna reprezentanca na območju Republike Hrvaške, z obveznostjo javljanja na policijski postaji za obdobje dveh let. Prepoved velja tudi za potovanja na tekme hrvaške reprezentance v tujini z obveznostjo predložitve potne listine in javljanja na policijski postaji, prav tako za dve leti.

Postopek zoper tretjo osebo še poteka, prav tako poteka kriminalistična preiskava, s katero želijo razjasniti vse okoliščine tega dogodka, je še poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Iz hrvaške federacije so ob tem sporočili, da ostajajo odločeni, da bodo proti osebam, ki so s svojim namernim in protipravnim ravnanjem povzročili znatno škodo hrvaški nogometni reprezentanci, sprejeli vse nadaljnje pravne ukrepe.

Ker je HNS trenutno pod pogojno kaznijo zaradi diskriminatornega vedenja navijačev ob koncu nogometne lige narodov, bi nova kazen lahko povzročila igranje ene domače tekme brez občinstva. Hrvaška reprezentanca bo prvo domačo tekmo odigrala 12. oktobra v Osijeku proti Turčiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta