Preobrat v Zrćah: Po prvotnem optimizmu zdaj hladen tuš, zloglasnih zabav letos ne bo

Asja Lednik
30.06.2020 10:49

zrće bodo to poletje samevale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Rene Gomolj

S sosednje Hrvaške prihaja novica o preobratu pri odprtju slovite plaže Zrće na Pagu. Še včeraj dopoldne je kazalo, da je odprtje plaže in tamkajšnjih klubov, kjer se vsako leto odvijajo razvpite zabave, tik pred vrati. A kot kaže, se to zdaj ne bo zgodilo. Včeraj popoldne je namreč štab civilne zaščite hrvaškega mesta Novalja na Pagu sporočil, da letošnje poletje ne bodo izdajali soglasij klubom in koncesionarjem na plaži v Zrćah za izvedbo zabav in koncertov, kjer se lahko zbere večje število obiskovalcev. Podobno so predlagali tudi odgovornim iz občine Kolan, kjer je prav tako nekaj nočnih lokalov. Na območju Novalje trenutno sicer ne beležijo okužb s koronavirusom, trenutno situacijo opisujejo kot "normalno".

Včeraj zagotavljali, da je obisk Zrć prav toliko varen kot obisk trgovine

Spomnimo, da je prvotna informacija, da bodo plažo in klube odprli, marsikoga močno presenetila. Tea Cafuta, predstavnica klubov na plaži Zrče je včeraj za hrvaški Index dejala, da verjamejo v to, da je "odprtje letošnje poletne sezone eden ključnih segmentov ohranjanja kontinuitete prihodov in obiskov turistov".
"Turisti, pa tudi domači gostje, ki bodo to poletje obiskali hrvaško obalo, so v klubih v Zrćah lahko prav tako varni, kot takrat, ko gredo v trgovino, uporabljajo javni prevoz, bivajo v hotelu in apartmaju ali odhajajo na plažo," so še včeraj dopoldne sporočali v Zrćah in ob tem zagotavljali, da bo za varnost ustrezno poskrbljeno, ves čas pa bodo spremljali tudi aktualno dogajanje, povezano s širjenjem koronavirusa. 
Nad delovanjem nočnih klubov na Hrvaškem in idejo o odprtju Zrć se je odzval tudi vladni govorec Jelko Kacin. Ta je na včerajšnji novinarski konferenci spomnil, da so prav Slovenci tisti, ki so za eno od zabav v Zrćah pokupili največ kart. "Največ Slovencev in Slovenk je pokupilo karte za prireditev na plaži Zrće na Pagu, kar je dobesedno nerazumljivo in nerazumno za državo, ki v tem trenutku predseduje Evroski uniji," je dejal Kacin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta