Primera Agrokor in Janaf: Prijeli članico Todorićeve uprave in tožilko, ki naj bi ji izdajala informacije iz preiskave

Va
16.11.2021 11:28
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Imperij Ivice Todorića je klonil pod malverzacijami teh, ki so ga ustanovili in vodili.  

Arhiv Večera

Tožilstvo v Zagrebu je umaknilo obtožnico proti nekdanjemu lastniku Agrokorja Ivici Todoriću, njegovima sinovoma, desetim direktorjem koncerna in revizorski hiši v tako imenovanem primeru veliki Agrokor zaradi več kaznivih dejanj, med drugim zlorabe položaja in protipravne pridobitve premoženjske koristi.

Sporočili so, da obtožnico umikajo, da bi dodatno razjasnili okoliščine. Razlog za (začasni) umik pa je po informacijah portala Index.hr to, da so zjutraj prijeli bivšo tožilko Mirelo Alerić Puklin. Osumljena je, da je članici Todorićeve uprave Piruški Canjugi izdajala tajne podatke iz preiskave.

Jutarnji list pa navaja neuradne informacije, da so danes v Zagrebu aretirali najmanj pet oseb. Tudi Piruško Canjugo in tožilkinega soproga Gorana Puklina, osumljenca v aferi Janaf. Kaže, da so preiskovalci usmerjeni predvsem v posle zakoncev Puklin. Gorana Puklina sumijo, da je za priprtega bivšega direktorja Janafa Dragana Kovačevića skrival 4 milijone hrvaških kun.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta