Uradno so potrdili, da je bivši španski kralj v Združenih arabskih emiratih

STA, Gr.G.
17.08.2020 17:01

Juan Carlos je 3. avgusta presenetljivo napovedal, da zapušča Španijo, ker želi preprečiti, da bi njegove osebne zadeve spodkopale vladavino njegovega sina, kralja Felipeja VI. Ni pa sporočil, kam gre. Kraljeva palača nato ni hotela razkriti, kam se je zatekel, češ da bo v primeru potrebe to sam sporočil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Španska kraljeva palača je danes potrdila, da je bivši španski kralj Juan Carlos, ki se je znašel sredi korupcijega škandala in je v začetku meseca odšel v izgnanstvo v tujino, v Združenih arabskih emiratih. S tem so končali ugibanja, kje bi se lahko nahajal. Tiskovni predstavnik kraljeve palače je danes sporočil, da je 82-letni Juan Carlos 3. avgusta odpotoval v Združene arabske emirate in je še vedno tam. Drugih podrobnosti ni podal.
Juan Carlos je 3. avgusta presenetljivo napovedal, da zapušča Španijo, ker želi preprečiti, da bi njegove osebne zadeve spodkopale vladavino njegovega sina, kralja Felipeja VI. Ni pa sporočil, kam gre. Kraljeva palača nato ni hotela razkriti, kam se je zatekel, češ da bo v primeru potrebe to sam sporočil. Španski mediji so tako ugibali, kje bi lahko bil. Španski dnevnik ABC, naklonjen monarhiji, je tako poročal, da je bivši kralj v Abu Dabiju, drugi mediji pa so menili, da je na Portugalskem, kjer je preživel del mladosti, ali pa v Dominikanski republiki, kjer ima prijatelje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta